ICCJ menţine mandatele de arestare în lipsă pentru Codruţ Marta şi soţii Nemeş

Instanţa supremă a decis, miercuri seară, să menţină mandatele de arestare în lipsă ale lui Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, şi ale soţilor Radu şi Dana Nemeş, în vreme ce Ovidiu Ioan Moldovan va fi cercetat în libertate în dosarul evaziunii de peste 15 milioane de euro.

398 afișări
Imaginea articolului ICCJ menţine mandatele de arestare în lipsă pentru Codruţ Marta şi soţii Nemeş

ICCJ menţine mandatele de arestare în lipsă pentru Codruţ Marta şi soţii Nemeş (Imagine: Shutterstock)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a judecat, miercuri, recursurile la decizia din 11 iulie a Curţii de Apel Bucureşti (CAB) cu privire la solicitarea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă în lipsă a şase persoane din acest dosar - Codruţ Marta, Radu Nemeş, Dana Nemeş, Ovidiu Ioan Moldovan, Mihai Gulea şi Ştefan Puşcaşu. Potrivit hotărârii CAB, Marta, soţii Nemeş, Moldovan şi Gulea au primit atunci mandate de arestare în lipsă, în timp ce în cazul lui Puşcaşu s-a decis interdicţie de a părăsi ţara.

ICCJ a respins toate recursurile, cu excepţia celui în cazul lui Moldovan. Acesta, care s-a predat şi a fost în sală la termenul de miercuri, va fi judecat, ca şi Puşcaşu, în libertate, dar cu interdicţie de a părăsi ţara.

Codruţ Marta, Radu Nemeş, Dana Nemeş şi Mihai Gulea rămân cu mandatele de arestare în lipsă, decizia ICCJ fiind definitivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici