Incendiu puternic într-o pădure de lângă Cheia

Un incendiu puternic a izbucnit, marţi, într-o pădure de lângă satul Cheia, comuna Moeciu, judeţul Braşov, iar focul s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ şapte hectare, intervenţia pompierilor fiind extrem de dificilă întrucât autospecialele nu au acces în zonă din cauza terenului accidentat.

111 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic într-o pădure de lângă Cheia

Incendiu puternic într-o pădure de lângă Cheia (Imagine: Costi Tudor/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Stelian Rechiţean, incendiul ar fi izbucnit de la un adăpost de animale construit în mijlocul pădurii, în zona Valea Largă, unde însă nu se afla niciun animal.

Intervenţia pompierilor a fost extrem de dificilă din cauza terenului accidentat, în pantă, autospecialele ISU neputând ajunge la locul incendiului. În zonă au fost mobilizaţi 60 de pompieri militari, 30 de jandarmi şi poliţişti, precum şi lucrători de la Ocolul Silvic.

Singurele utilaje care au ajuns la locul incendiului au fost trei ATV-uri de la serviciile de voluntari pentru situaţii de urgenţă din Moeciu, Fundata şi Bran.

"A fost o intervenţie foarte dificilă din cauza terenului accidentat. Cele trei ATV-uri aveau o capacitate de 160 de litri de apă şi s-a intervenit şi cu peturi cu apă, cu lopeţi şi cu alte materiale specifice unui incendiu în zonele de munte", a declarat şeful ISU Braşov.

La ora transmiterii acestei ştiri, pompierii încă lucrează pentru lichidarea ultimelor focare de incendiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici