Kovesi: Voi cere sfatul procurorilor pensionaţi, inclusiv tatălui meu

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a susţinut că, în situaţii speciale, va face apel la experienţa procurorilor pensionari, şeful Ministerului Public, invitându-i pe foştii magistraţi, printre care şi tatăl său, pentru a le mulţumi pentru activitatea lor, cu ocazia Zilei Justiţiei.

24 afișări
Imaginea articolului Kovesi: Voi cere sfatul procurorilor pensionaţi, inclusiv tatălui meu

Kovesi: Voi cere sfatul procurorilor pensionaţi,inclusiv tatălui meu (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

Codruţa Kovesi s-a referit la faptul că, joi, o nouă generaţie de procurori şi-a început activitatea, iar în mesajul către tinerii magistraţi şeful Ministerului Public le-a spus să ţină legătura cu colegii din sistem, să lucreze cu cei mai vârstnici.

Întrucât sunt prevăzute modificări ale Legii de organizare judecătorească, dar şi a Constituţiei, Kovesi le-a spus procurorilor pensionaţi: "Cu permisiunea dumneavostră, vom apela în continuare la experienţa dumneavoastră".

La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Graţiana Isac, adresându-se procurorilor pensionaţi, a afirmat că a sluji atâta timp ca magistrat reprezintă un standard la care procurorii ar trebui să aspire.

De la preluarea mandatului de procurorul general, cu ocazia Zilei Justiţiei, Codruţa Kovesi a invitat procurorii pensionaţi într-un an, fiindu-le oferite diplome şi diferite cadouri.

Şi anul acesta, echipa de conducere a Ministerului Public, din banii proprii, a oferit diplome şi mici cadouri celor 175 de procurori pensionaţi în acest an, câţiva luând cuvântul.

Emoţionaţi, "proaspeţii pensionari" au spus că, "după racheta trecută pe la ureche" (făcând referire la legea privind măsurile de austeritate prin care pensiile erau reduse cu 15 la sută, însă Curtea Constituţională a amendat această prevedere, astfel că pensiile nu se reduc-n.r.), se retrag mulţumiţi după activităţi de zeci de ani în magistratură.

O fostă procuroare de la Constanţa a arătat că la 1 august 1977 s-a angajat în magistratură, deşi îşi dorea să fie avocat, iar după un an "de Parchet" nu a mai vrut să plece nicăieri. "Am lucrat cu mare plăcere", a spus procuroarea.

La festivitatea de vineri, a participat şi tatăl Codruţei Kovesi, Ion Lascu, pensionat recent.

Fostul prim-procuror la Parchetul Mediaş, Ion Lascu, a spus că, după 40 de ani de magistratură, este fericit că procurorii pensionaţi nu sunt uitaţi.

"Sunt mândru şi bucuros că am dat Parchetului General o conducere de nădejde, care, de bine, de rău, a prins ambele mandate", a spus Lascu, stârnind amuzamentul sălii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici