La Poiana Braşov, sezonul de schi va fi deschis oficial la 16 decembrie

Sezonul de schi din Poiana Braşov va fi deschis oficial în 16 decembrie, cu o serie de spectacole pe pârtia Bradul, indiferent dacă va fi sau nu zăpadă la acea dată, iar la Predeal mai multe tunuri de zăpadă au fost puse în funcţiune, însă sezonul de schi va fi deschis la începutul lui decembrie.

8 afișări
Imaginea articolului La Poiana Braşov, sezonul de schi va fi deschis oficial la 16 decembrie

La Poiana Braşov, sezonul de schi va fi deschis oficial la 16 decembrie

Potrivit programului elaborat de Primăria municipiului Braşov pentru perioada sărbătorilor de iarnă, pentru deschiderea sezonului de schi din 16 decembrie pârtia Bradul va fi pregătită de sărbătoare. Aici, va fi amenajat, pe o perioadă de trei luni, un „Winter Land", unde vor avea loc o serie de concerte şi concursuri pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

Concertul de deschidere al sezonului va avea cap de afiş trupa Direcţia 5, printre invitaţi numărându-se şi Cristina Rus şi Romania. De asemenea, va avea loc o defilare cu torţe aprinse pe pârtia Bradul a unor schiori profesionişti, urmată de un foc de artificii.

Aflată la baza masivului Postăvarul, Poiana Braşov are nouă pârtii de schi cu grad de dificultate diferit: o pârtie de schi pentru slalom, una olimpică, trei de coborâre şi una de slalom uriaş. Schiorii începători au la dispoziţie pârtiile Bradul, Drumul Roşu sau Stadion, iar pârtiile Sulinar şi Ruia au un grad de dificultate mediu. Pentru avansaţi există pârtii cotate cu grad maxim de dificultate, cum ar fi Sub Teleferic sau Lupului. Ascensiunea în Masivul Postăvarul este asigurată de nouă instalaţii de transport pe cablu: două telecabine, o gondolă şi şase teleschiuri.

În staţiunea Predeal, mai multe tunuri de zăpadă au fost puse în funcţiune pentru menţinerea stratului de zăpadă, însă sezonul de schi va fi deschis oficial la începutul lunii decembrie.

Potrivit primarului din Predeal, Mihail Veştea, sezonul de schi ar fi trebuit să fie deschis încă de la sfârşitul lunii noiembrie, însă doar o parte dintre instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale. Prin urmare, o dată exactă a deschiderii sezonului nu a fost încă stabilită.

"Pârtia este bătută, au pornit şi tunurile de zăpadă, prognoza meteo ne ajută să păstrăm stratul de zăpadă", a declarat primarul Mihail Veştea.

Pârtiile din Predeal sunt dotate cu instalaţii electrice de producere a zăpezii artificiale, care pot asigura necesarul de zăpadă pe toată durata iernii, în cazul în care precipitaţiile sub formă de ninsoare nu vor fi suficient de abundente.

Staţiunea Predeal are nouă pârtii de schi pentru începători şi avansaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici