MApN: În proiectul de buget s-a strecurat o eroare de tehnoredactare privind primele de viaţă

MApN a demarat procedurile de corectare a unei erori de tehnoredactare în urma căreia în proiectul de buget al Ministerului pe 2010 nu apare nicio sumă la capitolul "Prime de asigurare viaţă, plătite de angajator pentru angajaţi".

139 afișări
Imaginea articolului MApN: În proiectul de buget s-a strecurat o eroare de tehnoredactare privind primele de viaţă

MApN: În proiectul de buget s-a strecurat o eroare de tehnoredactare privind primele de viaţă (Imagine: Mediafax Foto)

MApN precizează, pentru MEDIAFAX, că a propus în proiectul de buget pe 2010 transmis Ministerului Finanţelor Publice alocarea sumei de 7,350 de milioane de lei la acest capitol.

Dintr-o eroare de tehnoredactare, în proiectul de buget pe 2010 această sumă apare înscrisă la alt indicator, respectiv cel privind "contribuţiile acordate pentru accidente de muncă şi boli profesionale".

MApN a demarat deja procedurile de corectare a erorii.

MApN mai precizează, într-un comunicat difuzat luni, că, în realitate, suma prevăzută pentru capitolul bugetar "Prime asigurare viaţă, plătite de angajator pentru angajaţi" este, în proiectul de buget pentru anul 2010, aproape dublă faţă de suma alocată în anul 2009.

Totodată, MApN subliniază că ministrul Gabriel Oprea "este preocupat de asigurarea, chiar într-un an dificil din punct de vedere economic, a tuturor drepturilor financiare pentru personalul ministerului, precum şi de creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pe timpul îndeplinirii misiunilor, în special în teatrele de operaţii, pentru ca România să îşi poată respecta angajamentele asumate în plan militar".

Vicepreşedintele Comisiei de apărare din Cameră George Scutaru (PNL) a cerut precizări privind omiterea din bugetul MApN pe 2010 a prevederilor privind asigurările de viaţă acordate de minister, el precizând că, dacă este vorba despre o eroare, liberalii vor susţine un amendament de corectare.

Deputatul liberal precizează, într-o declaraţie remisă MEDIAFAX, că la indicatorul "Prime de asigurare viaţă, plătite de angajator pentru angajaţi", pentru anul 2010 nu este prevăzută nicio sumă, deşi în 2008 MApN a beneficiat de 2,577 milioane de lei, iar în 2009 suma a fost de 3,638 milioane de lei.

"Ministerul de Finanţe şi MApN trebuie să precizeze dacă ne confruntăm cu o eroare materială sau, în caz contrar, actualul Guvern doreşte să facă economii la buget pe seama militarilor care luptă în afara ţării", susţine el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici