Miting PNL în Focşani în 5 mai. Ludovic Orban: S-a aprobat şi o contramanifestaţie, ca pe vremea minerilor

Ludovic Orban, preşedinte PNL, a declarat, vineri, la Câmpulung, că liberalii au depus cerere pentru un marş care să aibă loc în data de 5 mai, la Focşani, iar Primăria a aprobat şi o acţiune similară a PSD, ALDE şi UNPR, „o contramanifestaţie, ca pe vremea minerilor”.

737 afișări
Imaginea articolului Miting PNL în Focşani în 5 mai. Ludovic Orban: S-a aprobat şi o contramanifestaţie, ca pe vremea minerilor

PNL, miting în Focşani în 5 mai. Orban: S-a aprobat şi o contramanifestaţie, ca pe vremea minerilor

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, la Câmpulung, că a întâlnit, la Focşani, în judeţul Vrancea, o situaţie similară celei apărute la Alexandria, în judeţul Teleorman.

„Pe data de 5 mai, PNL a prevăzut organizarea unei acţiuni similare, tot într-un fief al PSD şi anume organizarea unei adunări publice de prezentare a candidaţilor şi a programului PNL, urmată de un marş prin Focşani pentru a transmite pentru cetăţenii din Focşani şi din judeţul Vrancea, mesajul Partidului Naţional Liberal. Ce a făcut PSD? Deşi noi am depus solicitarea pentru miting şi pentru marş în data de 23 aprilie, la data respectivă nu exista aprobată şi nu exista depusă nicio cerere privitoare la vreo altă activitate politică. Primăria a aprobat în acelaşi interval oral în care se desfăşoară mitingul şi marşul Partidului Naţional Liberal, a probat o acţiune similară, un miting şi un marş, pentru PSD, ALDE şi UNPR”, a spus Orban.

Liderul PNL spune că manifestările Puterii şi Opoziţiei în acelaşi loc şi în acelaşi timp „riscă să provoace conflicte, dispute, care pot să dea naştere la confruntări de stradă”.

„Nu poţi să organizezi o contra manifestaţie, ca pe vremea minerilor, în anii 90, în condiţiile în care în mod democratic şi respectând legea, Partidul Naţional Liberal a solicitat pe data de 5 mai organizarea unui miting şi al unui marş, în aceeaşi dată, tu să acorzi o cerere, care nici nu ştim când a fost depusă, probabil, a fost depusă alaltăieri după informaţiile pe care le avem, să generezi o contramanifestaţie”, a mai spus Orban.

Surse politice au declarat pentru MEDIAFAX, că mitingul din Focşani va avea loc în 5 mai, la ora 16, deşi cererea a fost pentru intevalul orar 13 – 18.

O situaţie similară a avut loc la Alexandria, unde Consiliul Local a interzis, la propunerea primarului, manifestaţiile publice în faţa Casei de Cultură, locul manifestaţiilor în judeţul Teleorman, motivând că în zonă vor fi amplasaţi iepuraşii de Paşte. Măsura a venit cu o săptămână înainte de un miting anunţat de PNL în Alexandria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici