Oamenii din Alba Iulia, terorizaţi de un urs: Animalul a ucis un câine şi un porc | VIDEO

Un urs care a apărut la marginea oraşului Alba Iulia a fost filmat în timp ce se plimba, în timpul nopţii de marţi spre miercuri, pe stradă. Animalul a ucis un câine şi un porc dintr-o gospodărie, iar oamenii au alertat autorităţile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

678 afișări
Imaginea articolului Oamenii din Alba Iulia, terorizaţi de un urs: Animalul a ucis un câine şi un porc  | VIDEO

Un urs care a apărut la periferia oraşului Alba Iulia intră în gospodării, în căutare de hrană

Locuitorii cartierului albaiulian Pâclişa au intrat în panică, în timpul nopţii de marţi spre miercuri, după ce ursul care a apărut de mai bine de o săptămână în pădurea din apropiere a intrat în zona locuită, în căutare de hrană. În filmul postat pe Facebook de localnici se vede cum animalul trece, pe stradă, prin faţa caselor.

Oamenii au alertat autorităţile, dar până la sosirea în zonă a echipajelor de jandarmi, ursul a reuşit să intre într-o gospodărie unde a omorât un câine şi a rănit un porc.

„Noaptea trecută (marţi spre miercuri – n.r.), în jurul orei 1.00, o doamnă care locuieşte în cartierul Pâclişa a sunat la 112 şi a anunţat că ursul i-a intrat în curte, i-a omorât câinele şi a ajuns la coteţul porcilor. La faţa locului s-au deplasat un echipaj format din şase jandarmi şi un echipaj de poliţie. S-a încercat îndepărtarea ursului, s-au tras inclusiv patru focuri de armă, în aer pentru a-l speria. În jurul orei 2.00 ursul a părăsit gospodăria şi a fugit în pădure”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Adela Toma, purtătorul de cuvânt al IJJ Alba.

Acesta este al doilea atac al ursului din ultima vreme, după ce săptămâna trecută animalul a intrat într-o altă curte, de unde a tras după el un porc, până în pădure. Jandarmii au încercat şi atunci să-l îndepărteze trăgând în aer focuri de armă, însă animalul nu s-a speriat de zgomot.

Pentru relocarea ursului, autorităţile au primit aprobare de la Ministerul Mediului. În pădurea de la marginea oraşului a fost pusă, luni o cuşcă în speranţa că animalul odată intrat aici va putea fi tranchilizat şi apoi transportat într-o zonă în care să nu mai reprezinte un pericol pentru oameni.

Taguri:
urs,
alba,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici