Pe 15 februarie este sărbătorit primul diplomat al României, Titu Maiorescu

  • Pe 15 februarie s-a născut diplomaţia în România.
  • Este ziua de naştere a lui Titu Maiorescu, primul mare diplomat al României.
989 afișări
Imaginea articolului Pe 15 februarie este sărbătorit primul diplomat al României, Titu Maiorescu

Istoricii spun despre Titu Maiorescu că a fost un om al recordurilor. La 23 de ani Maiorescu devenea rector al Universităţii din Iaşi iar patru ani mai târziu devine membru al Academiei Române.

În 1913 Maiorescu a organizat conferinţa de pace, de la finalul celui de-al doilea război balcanic.

Filip Iorga – istoric: Am putut să aducem la Bucureşti negociatorii puterilor care se luptaseră unele cu altele şi să obţinem avantaje pentru România, aici ne gândim la Cadrilater. Cred că a fost un mare succes de poziţionare diplomatică. Nu a fost un filo-german care să colaboreze cu regimul de ocupaţie, iar asta mi se pare o reuşită diplomatică personală. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici