Primăria Braşov permite căsuţe în centrul oraşului, de Crăciun. Ce condiţii impune

  • Primăria Braşov permite amplasarea a 20 de căsuţe în centrul oraşului, de Crăciun.
  • La căsuţe nu se vor vinde produse alimentare şi nici alcool.
  • Depunerea dosarelor pentru atribuirea celor 20 de căsuţe se poate face în perioada 11-14 decembrie ora 14.00.
1653 afișări
Imaginea articolului Primăria Braşov permite căsuţe în centrul oraşului, de Crăciun. Ce condiţii impune

Primăria Braşov permite amplasarea a 20 de căsuţe în centrul oraşului, de Crăciun, dar atrage atenţia că nu va fi târg de Crăciun şi nu se pot vinde alcool sau alimente. 

Viceprimarul Braşovului, Flavia Boghiu, a anunţat vineri, la şedinţa Consiliului Local, că activitatea economică în Piaţa Sfatului va fi permisă micilor meşteşugari braşoveni, pentru a-i sprijini.

„Având în vedere problemele cu care se confruntă micii comercianţi în această perioadă, propunerile din partea consilierilor locali, precum şi discuţiile pe care Primăria Braşov le-a avut cu micii comercianţi, Instituţia Prefectului şi DSP, în urma analizei şi a evaluării posibilităţii de permitere a desfăşurării activităţii operatorilor economici în spaţiul public - respectiv, în Piaţa Sfatului, Primăria Braşov a luat decizia de a acorda autorizaţie de ocupare a spaţiului public în perioada următoare agenţilor economici interesaţi. Ştim că toată lumea îşi doreşte în această perioadă să simtă spiritul sărbătorilor, dar acesta nu este un târg de Crăciun. Faptul că permitem acestor operatori economici să îşi desfăşoare activitatea în Piaţa Sfatului este pentru a-i sprijini, dar nu va semăna cu ceea ce a fost în anii anteriori, la târgurile de Crăciun”, a spus Flavia Boghiu.

Numărul de căsuţe va fi redus la jumătate, iar felul în care vor fi dispuse şi în care va fi amenajată Piaţa Sfatului va fi în aşa fel încât să nu permită formarea de grupuri mari sau aglomeraţie.

Cele 20 de căsuţe amplasate vor fi dispuse de o latură şi de alta a Casei Sfatului, fără a fi înconjurate de alte căsuţe. O altă modificare din acest an este că nu se vor comercializa şi servi produse alimentare sau băuturi. Singurele lucruri care se pot comercializa sunt produsele făcute de micii meşteşugari şi produsele alimentare ambalate - dulceţuri, şerbet etc - care vor putea fi cumpărate pentru a fi dăruite sau consumate acasă. Vor avea prioritate comercianţii din Braşov“, a explicat Flavia Boghiu.

La rândul său, viceprimarul Sebastian Rusu a spus că a fost luată în calcul şi prelungirea stării de alertă, care nu va afecta activitatea atât timp cât regulile sunt respectate.

„Singura variantă în care se va dispune închiderea activităţii este cea în care comercianţii sau populaţia nu respectă regulile impuse“, a precizat edilul.

Depunerea dosarelor pentru atribuirea celor 20 de căsuţe se poate face în perioada 11-14 decembrie ora 14.00. Analiza dosarelor şi publicarea rezultatelor se va face marţi, 15 decembrie, iar contestaţiile sunt admise de la momentul publicării rezultatelor până la data de 16.12.2020, ora 10:00.

Rezultatele finale vor fi publicate miercuri, 16 decembrie, cel târziu la ora 15.00, iar repartizarea căsuţelor se va face joi, 17 decembrie, începând cu ora 13:00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici