Primăria Ploieşti a plătit 800.000 de lei pentru statui cu Domnul Goe, Mam’Mare, Mamiţa şi Tanti Miţa

Primăria Ploieşti a plătit 800.000 de lei de la bugetul local pentru realizarea unui "ansamblu monumental" care îl reprezintă pe dramaturgul I.L. Caragiale alături de personaje din operele sale, respectiv Domnul Goe, Mam’Mare, Mamiţa şi Tanti Miţa.

432 afișări
Imaginea articolului Primăria Ploieşti a plătit 800.000 de lei pentru statui cu Domnul Goe, Mam’Mare, Mamiţa şi Tanti Miţa

Primăria Ploieşti a plătit 800.000 de lei pentru statui cu Domnul Goe, Mam’Mare, Mamiţa şi Tanti Miţa (Imagine: Shutterstock)

Primăria Ploieşti şi Consiliul Local au dezvelit, marţi, un ansamblu monumental dedicat dramaturgului Ion Luca Caragiale, cu prilejul "Anului Caragiale" la Ploieşti.

Ansamblul monumental reuneşte statui care îl reprezintă pe dramaturgul Ion Luca Caragiale alături de patru dintre cele mai cunoscute personaje din operele sale, respectiv Domnul Goe, Mam'Mare, Mamiţa şi Tanti Miţa.

Una dintre statui îl reprezintă pe I.L. Caragiale stând pe o bancă, lângă un felinar. Alături de acesta a fost amplasat un grup statuar format din personajele Domnul Goe, Mam'Mare, Mamiţa şi Tanti Miţa, personaje care au 2,20 metri înălţime.

Statuile, realizate în bronz de un sculptor din Satu Mare, membru al Uniunii Artiştilor Plastici, au costat 800.000 de lei, bani alocaţi de la bugetul local, după cum se arată în contractul de prestări servicii încheiat în vederea realizării acestui ansamblu monumental şi postat pe site-ul Primăriei Ploieşti.

Lucrarea are o garanţie de cinci ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici