Propuneri: Alocaţii în funcţie de necesităţi în educaţie şi apărare

Alocarea prin buget a procentelor din PIB strict în funcţie de necesităţi, în perioada de criză, pentru educaţie, cercetare, apărare, domenii care beneficiază de legi speciale, şi limitarea drastică a achiziţiilor publice de bunuri sunt măsuri discutate de Guvern cu sindicatele şi patronatele.

13 afișări
Imaginea articolului Propuneri: Alocaţii în funcţie de necesităţi în educaţie şi apărare

Propuneri: Alocaţii în funcţie de necesităţi în educaţie şi apărare

Propunerile sunt incluse într-un document centralizat al propunerilor grupurilor de lucru pentru "Platforma comună de măsuri anticriză".

"În perioada de criză, doar prin legea bugetară, alocarea procentelor din PIB pentru domeniile de activitate publică (educaţie, cercetare, apărare, IMM-uri, etc.) care beneficiază de prevederi legale speciale, să fie făcută în funcţie de necesităţi", este una dintre propunerile avansate în cadrul grupului.

Autorităţile au format trei comisii de lucru, împreună cu sindicatele şi patronatele, care vor discuta până miercurea viitoare măsuri de relansare a economiei şi de protecţie socială, acestea urmând să fie incluse în bugetul pe 2009 pentru a combate criza financiară.

Grupurile funcţionează la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Economiei şi Ministerul Finanţelor Publice.

Citeşte şi:

Propuneri: Biletele de tratament pentru pensionari, doar în extrasezon

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici