Spitalul "Caritas" din Bucureşti a fost redeschis

Spitalul "Caritas" din Capitală a fost redeschis după zece zile de întrerupere a activităţii în urma producerii unei defecţiuni la instalaţia de producere a gazelor naturale, iar bebeluşii născuţi prematur, ţinuţi în incubator, au fost readuşi în unitatea sanitară.

200 afișări
Imaginea articolului Spitalul "Caritas" din Bucureşti a fost redeschis

Spitalul "Caritas" din Bucureşti a fost redeschis (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Managerul unităţii sanitare, Bogdan Jansen, a declarat, marţi seară, că bebeluşii prematuri, din incubator, au fost readuşi de la spitalele unde fuseseră transferaţi până la remedierea problemelor la Spitalul "Caritas".

Potrivit lui Jansen, în spital s-a dat drumul la căldură încă de sâmbătă, astfel încât să se ajungă la o temperatură normală până la reluarea internărilor.

Managerul a spus că încă se efectuează lucrări, curtea spitalului arătând "ca după bombardament".

Instalaţia de utilizare a gazelor naturale a Spitalului Caritas din Capitală, montată subteran, s-a defectat, în 13 februarie, astfel că gazele au fost oprite, iar unitatea a rămas fără căldură.

Cei aproximativ o sută de pacienţi internaţi în unitate au fost transferaţi la alte spitale sau externaţi.

În ultimele zece zile, în unitatea sanitară au funcţionat doar trei linii de gardă cu câte un medic şi o asistentă pentru specializările Chirurgie, Obstretică-ginecologie şi Medicală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici