STS revine cu explicaţii în cazul crimelor de la Caracal: Victima, găsită în zona indicată de STS în urma a două apeluri din trei | DOCUMENT

Serviciul Special de Telecomunicaţii (STS) a revenit, vineri, cu detalii despre localizarea apelului victimei din cazul Caracal, Serviciul transmiţând că fata de 15 ani a fost localizată de anchetatori în zona indicată de STS în urma a două din cele trei apeluri la Serviciul de Urgenţă 112.

4737 afișări
Imaginea articolului STS revine cu explicaţii în cazul crimelor de la Caracal: Victima, găsită în zona indicată de STS în urma a două apeluri din trei | DOCUMENT

STS revine cu explicaţii în cazul crimelor de la Caracal: Victima, găsită în zona indicată de STS în urma a două apeluri din trei | DOCUMENT

VEZI MAI JOS DOCUMENT 

Reprezentanţii Serviciului Special de Telecomunicaţii au revenit, vineri, cu precizări despre localizarea Alexandrei, fata care a sunat de trei ori la 112, precizând că victima a fost găsit în zona indicată de STS în urma a doua dintre cele trei apeluri.

În plus, la al doilea apel, spun reprezentanţii STS, telefonul victimei a comutat pe o altă celulă a operatorului de comunicaţii mobile.

"Prin apelarea numărului de urgenţă 112 este furnizată şi disponibilă în mod automat informaţia de localizare transmisă de operatorul reţelei publice mobile. Zona primară de localizare este reprezentată sub forma unui unui cerc sau sector de cerc.În cazul de faţă, victima a fost găsită în zona afişată, la limita inferioară a acesteia. Pe durata celui de al doilea apel informaţia de localizare este cea reprezentată în figura nr. 2, de unde se poate deduce că telefonul victimei a comutat pe o altă celulă a operatorului de comunicaţii mobile. Pe durata celui de al treilea apel informaţia de localizare a fost identică cu cea primită în cazul primului apel efectuat de victimă", arată STS în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

Oficialii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale au ataşat şi grafice cu imagini ale zonelor care au fost indicate de STS anchetatorilor, imagini în care au introdus şi ca punct de reper locaţia Alexandrei.

"Singura posibilitate legală şi fezabilă pentru o localizare mai precisă a unui apel 112 este utilizarea aplicaţiei dezvoltată şi lansată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, în data de 15 februarie 2019, denumită „Apel 112”. Aplicaţia „Apel 112” permite transmiterea coordonatelor geografice ale terminalului telefonic mobil, tocmai pentru îmbunătăţirea poziţiei de localizare a apelantului la 112. De la data lansării acestei aplicaţii şi până în prezent au fost iniţiate către Serviciul 112, prin intermediul aplicaţiei, un număr de 409 apeluri. Aplicaţia şi-a dovedit utilitatea în toate cazurile în care persoanele aflate în pericol au folosit-o. Aplicaţia este disponibilă gratuit şi poate fi descărcată din Google Play şi Apple Store. De la data lansării şi până în prezent s-au realizat 32.186 descărcări", susţine STS.

 

Taguri:
sts,
explicaţii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici