Suceava: Lucrările începute în 1995 la podul peste Siret, reluate după aproape zece ani

Consiliul Judeţean Suceava a anunţat, miercuri, că va relua asocierea cu judeţul Botoşani pentru continuarea lucrărilor începute în 1995 şi sistate în 2004 la podul peste Siret, numit "Podul lui Cozmâncă" fiindcă leagă judeţul Suceava de satul natal al lui Octav Cozmâncă, din Botoşani.

541 afișări
Imaginea articolului Suceava: Lucrările începute în 1995 la podul peste Siret, reluate după aproape zece ani

Se întâmplă în România: Lucrările începute în 1995 la podul peste Siret, reluate după aproape zece ani (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Investiţia la acest pod a început în anul 1995, când fostul lider PSD Octav Cozmâncă era şeful Departamentului Administraţiei Publice Locale din Guvern. Podul face legătura între localitatea suceveană Zamostea şi localitatea natală a lui Cozmâncă, Talpa, din judeţul Botoşani, fiind supranumit "Podul lui Cozmâncă". Acest pod a existat pînă în timpul războiului, cînd trupele germane, în retragere, l-au distrus.

Lucrările la acest pod au fost sistate în 2004, an în care CJ Suceava a alocat cinci miliarde de lei vechi. În anul 2011, a fost executată o expertiză la această investiţie, ţinând cont că este blocată de câţiva ani, iar una dintre concluziile experţilor a fost că este necesară reproiectarea, întrucât au intervenit modificări în decursul anilor.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, miercuri, că în acest an instituţia a alocat din bugetul propriu 3,4 milioane de lei pentru reluarea asocierii cu administraţia judeţeană Botoşani privind continuarea lucrărilor la Podul peste râul Siret între localităţile Zamostea şi Talpa, dar şi pentru continuarea modernizării drumurilor judeţene Vatra Moldoviţei – Argel şi Zvoriştea-Siret.

Totodată, prin subprogramul privind pietruirea, reabilitarea, modernizarea sau asfaltarea drumurilor de interes judeţean şi de interes local, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. nr.577/1997 se vor finanţa lucrări de asfaltare, modernizare şi reabilitare, în localităţile Râşca-Slătioara, Măneuţi-Frătăuţii Vechi, Vama-Vatra Moldoviţei, Baia-Cornu Luncii, Probota, Mălini-Văleni-Stânişoara.

Administraţia judeţeană suceveană a început lucrările de plombări cu mixturi asfaltice pe drumul judeţean DJ 208 A între localităţile Ipoteşti-Udeşti precum şi lucrările de întreţinere drumuri pietruite pe DJ 209 G Brodina-Ulma, DJ 176 Brodina de Sus, DJ 208 B Bereşti-Şerbăneşti respectiv DJ 208 D Hânţeşti-Bucecea.

Nechifor a spus că în acest an se vor face lucrări de reparaţii şi de întreţinere a drumurilor judeţene, din bugetul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri estimate la 18,3 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici