Trafic de carne vie: 12 persoane reţinute pentru trafic de minori şi proxenetism în Bucureşti, Călăraşi şi Dâmboviţa

Un număr de 12 persoane bănuite de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi lipsire de libertate au fost reţinute, miercuri, după percheziţii ale poliţiştilor şi ale procurorilor DIICOT în Bucureşti, Călăraşi şi Dâmboviţa.

209 afișări
Imaginea articolului Trafic de carne vie: 12 persoane reţinute pentru trafic de minori şi proxenetism în Bucureşti, Călăraşi şi Dâmboviţa

Trafic de carne vie: 12 persoane reţinute pentru trafic de minori şi proxenetism în Bucureşti, Călăraşi şi Dâmboviţa

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Poliţia România, au fost efectuate 12 percheziţii în Bucureşti, Călăraşi şi Dâmboviţa, la persoane acuzate de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi lipsire de libertate.

„În fapt, în perioada septembrie 2018 - aprilie 2019, poliţiştii de investigaţii criminale ai Sectorului 2 din Capitală, sub supravegherea procurorilor D.I.I.C.O.T., au documentat activitatea infracţională a unui grup organizat, cu preocupări pe linia săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, compus din 12 membri, ce acţiona pe raza municipiului Bucureşti şi în judeţele Dâmboviţa şi Călăraşi. Aceştia ar fi racolat persoane de sex feminin sau masculin, minori sau majori, pe care, prin întrebuinţarea de violenţe şi ameninţări, le determinau să se prostitueze în interesul patrimonial al acestora”, se arată în comunicatul transmis.

În urma percheziţiilor, anchetatorii au fost ridicate trei pistoale tip airsoft, arme albe tip macete, cuţite şi bastoane telescopice, utilizate de cele 12 persoane reţinute „pentru intimidarea victimelor şi persoanelor cu care se aflau în conflict”.

După audieri, cele 12 persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT pentru 24 de ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici