Trenul Maya, destinat relansării turismului mexican, reprezintă deja un caz internaţional

  • Trenul Maya îşi schimbă cursul, dar nu pentru a salva pădurea.
  • Între mediu şi politică, compromisurile au câştigat din nou.
  • Trenul Maya destinat relansării turismului mexican încă nu a plecat, dar discuţiile i-a implicat pe toţi.
3265 afișări
Imaginea articolului Trenul Maya, destinat relansării turismului mexican, reprezintă deja un caz internaţional

Noua cale ferată de mare viteză de 1.500 de kilometri va distruge hectare de pădure, pentru a „unifica” diversele atracţii turistice ale Mexicului.

Mobilizarea ecologiştilor, costurile prohibitive, problemele geologice şi cu comunităţile indigene nu au oprit anunţul guvernului, care a decis să facă din această infrastructură un nou simbol al ţării, al eficienţei şi competenţei. Se pare că linia deja anunţată va fi schimbată.

Potrivit celor comunicate anul trecut, Trenul Maya va uni sudul Mexicului cu situri arheologice, monumente aztece şi faimoasele plaje Yucatán şi Quitana Roo, traversând statele Chiapas, Tabasco, Campeche, până la peninsula care are vedere spre Golf.. Asta până la sfârşitul anului 2023.

Protestul hotelierilor

Totul părea făcut, aprobat şi neschimbabil. Numai că preşedintele mexican López Obrador a anunţat că traseul va fi modificat, după ce antreprenorii şi hotelierii din Playa del Carmen şi-au exprimat îngrijorarea că şinele le vor împărţi oraşul în două.

Potrivit cotidianului Mexico News Daily, guvernul a luat decizia de a redirecţiona sistemul feroviar „într-o clipă”, deturnând linia stabilită iniţial.

O nouă furtună a izbucnit asupra proiectului, alimentată şi de faptul că guvernatorul Quintana, Roo Carlos Joaquín, a confirmat că proiectul prevede ca trenul să circule paralel cu Federal Highway 30, care taie Playa del Carmen în două, nefiind notificat cu privire la modificările vizate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici