Ultimele ORE decisive pentru validarea REFERENDUMULUI. Predica în "Biserica vip-urilor", apel la VOT la slujba de duminică: Un păcat aduce altele

Parohul Bisericii Sfântul Elefterie din Bucureşti, preotul Valer Ulican, i-a îndemnat pe enoriaşi, duminică, să meargă la referendum, precizând că nu Biserica este iniţiatoarea consultării civice şi că pot apărea şi alte păcate, precum „prostituţia sau zoofilia”.

4218 afișări
Imaginea articolului Ultimele ORE decisive pentru validarea REFERENDUMULUI. Predica în "Biserica vip-urilor", apel la VOT la slujba de duminică: Un păcat aduce altele

Predica în "Biserica vip-urilor". Parohul de la Elefterie, apel la VOT la slujba de duminică: Un păcat aduce altele, şi prostituţie, după aceea, ştiu eu, zoofilie

La scurt timp după încheierea Liturghiei şi după ce a ţinut predica obişnuită după slujba de duminică, parohul Bisericii Sfântul Elefterie din Capitală i-a îndemnat pe enoriaşi să meargă la referendum.

„Iubiţi credincioşi, astăzi este o zi mare, şi pentru că fiecare dintre cei care suntem botezaţi şi suntem creştini, suntem chemaţi să ne exprimăm voinţa pentru ca în Constituţie să fie trecută căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Vedem că în limba română - şi nimeni nu s-ar fi gândit în urmă cu 30 de ani, când spui soţ să fie mai mulţi soţi, să fie trei, patru, cinci sau mai mulţi bărbaţi, sau mai multe femei. De aceea suntem chemaţi”, a mărturisit părintele Ulican.

Preotul a precizat apoi că majoritatea televiziunilor din România au dezinformat opinia publică în ceea ce priveşte referendumul.

„Desigur, au fost foarte multe dezinformări, aproape toate televiziunile au fost împotrivă şi au asociat această iniţiativă cu oameni politici. Dar aceasta este, iată, o lucrare a Mântuitorului Iisus Hristos, prin care noi ne arătăm apartenenţa la învăţăturile lui Hristos şi a tradiţiei noastre strămoşeşti. De aceea, vă îndemnăm pe fiecare, deşi nu Biserica este iniţiatoare, ci Asociaţia pentru familie, dar dacă este în cotextul acesta şi în conformitate cu învăţătura creştină, este bine să arătăm că suntem creştini”, a mai spus preotul.

La sfârşitul predicii, părintele Ulican a precizat faptul că „alte păcate”, făcând referire la homosexualitate, nu pot fi oficializate, pentru că pot atrage şi alte păcate, „precum zoofilia sau prostituţia”.

„Nu poţi să fii botezat, să fii creştin şi să oficializezi alte păcate ce aduc după aceea altele, şi prostituţie, după aceea, ştiu eu, zoofilie şi altceva. Păstrăm tradiţia noastră, a neamului nostru creştinesc. (...) Nu am făcut niciodată propagandă pentru niciun partid politic, dar dacă suntem ai Bisericii, să arătăm că nu suntem doar 5%. Fiecare aveţi rude şi copii, şi e bine să participaţi. Cum doriţi să votaţi - nu vă spunem noi cum, cu toate că o să votăm DA”, a mai afirmat preotul.

Biserica „Elefterie” a fost, duminică, aproape plină, iar printre enoriaşi s-au numărat şi fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu sau medicul Mihai Lucan. La această biserică vin, de regulă, foarte multe personalităţi, iar cântăreaţa Corina Chiriac este o prezenţă constantă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici