Un grup de 30 de persoane, format dn elevi şi profesori, blocat o jumătate de oră la Cetatea Poenari

Mai mulţi elevi şi profesori aflaţi, sâmbătă, la Cetatea Poenari, din judeţul Argeş, au rămas blocaţi o jumătate de oră şi nu au putut coborî, din cauza unui copac şubred căzut aproape de scări, care a deteriorat o porţiune din balustradă.

377 afișări
Imaginea articolului Un grup de 30 de persoane, format dn elevi şi profesori, blocat o jumătate de oră la Cetatea Poenari

Un grup de 30 de persoane, format dn elevi şi profesori, blocat o jumătate de oră la Cetatea Poenari (Imagine Arhiva: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Argeş, agent Mădălina Bălănescu, nu există persoane rănite, iar la faţa locului s-au deplasat echipaje ale pompierilor militari şi de poliţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Primele noastre informaţii arată că este un grup de 30 de persoane, între care şi elevi, care sunt cu profesorii. Ei au urcat la Cetatea Poenari şi deocamdată nu pot coborî din cauză că un copac a căzut peste scările cetăţii. Vor interveni pompierii pentru deblocarea accessului spre şi dinspre cetate, dar important este că nu există victime", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, agent Mădălina Balanescu.

La ora transmiterii acestei ştiri, copacul a fost îndepărtat de către pompieri, iar accesul pe scări a fost reluat, sub supravegherea pompierilor militari, a jandarmilor, iar la faţa locului există şi echipaje al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Argeş.

"Nu a fost o alunecare de teren. Este un brad care s-a desprins din rădăcini şi a căzut, am înţeles că o porţiune din balustrada scărilor s-a rupt. În acest moment, colegii mei au încheiat intervenţia, timp de o jumătare de oră aproximativ nu s-a putut circula, elevii care urcau s-au speriat de faptul că au văzut că acest brad a ieşit din rădăcină şi s-a prăbuşit, o porţiune din balustradă a fost deteriorată în urma incidentului. Nu există victime, este un grup de 30 de persoane, din care 19 copii şi 11 adulţi, unii urcaseră deja, alţii erau în urcare, cei aflaţi în urcare au văzut ce s-a întâmplat", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, lt. Mădălina Bălănescu.

Cetatea Poenari este situată în apropierea barajului Vidraru, pe un vârf de munte, de aici putând fi admirate privelişti frumoase spre Masivul Făgăraş, iar pentru a ajunge la cetate s-a construit o scară cu 1.480 de trepte.

Cetatea Poenari a fost reşedinţa secundară a lui Vlad Ţepeş, fiind construită ca post de fortăreaţă contra otomanilor.

Cetatea are o formă alungită cu cinci turnuri, patru rotunde şi unul prismatic, zidurile au doi - trei metri grosime. Ea a fost construită de Negru Vodă, iar ulterior a fost renovată de Vlad Ţepeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici