Un tablou de 2 milioane de euro, furat dintr-o galerie din Oxford, descoperit în România

Un tablou estimat la 2 milioane de euro, furat dintr-o galerie din Oxford, în 2020, a fost descoperit în România şi a fost predat autorităţilor din Marea Britanie, a anunţat vineri Poliţia Română.

1235 afișări
Imaginea articolului Un tablou de 2 milioane de euro, furat dintr-o galerie din Oxford, descoperit în România

Un tablou de 2 milioane de euro, furat dintr-o galerie din Oxford, descoperit în România

„Urmare a activităţilor investigativ-operative efectuate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Române, într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, în care au fost efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, tăinuire şi spălare de bani, de pe teritoriul României a fost descoperit un bun mobil cultural de semnificaţie artistică (tablou) care ar fi făcut obiectul unei tranzacţionări pe piaţa neagră”, a transmis IGPR.

Din verificări a reieşit că tabloul ar face parte din lotul sustras în noaptea de 14 martie 2020 dintr-o galerie de tablouri din Oxford, Marea Britanie, având o valoare estimată de 2 milioane de euro.

În cadrul cercetărilor, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au participat, în 28 iulie 2023, alături de autorităţile judiciare din Regatul Unit al Marii Britanii, în Olanda, la Haga, la o întâlnire operativă, unde au fost punctate elementele comune ale anchetelor paralele realizate de către cele două state, în vederea elaborării unei strategii, care să conducă la înfăptuirea justiţiei.

În 28 decembrie 2023, prin ordonanţa procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, a fost dispusă restituirea tabloului în cauză către autorităţile judiciare din Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, iar în 26 martie 2024 tabloul a fost restituit autorităţilor din Marea Britanie.

Ulterior, în 29 martie 2024, dosarul a fost înaintat către unitatea de parchet, cu propunere legală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tablou,
oxford,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici