Vocea studenţilor se face auzită. Ce probleme s-au discutat la Congresul Studenţilor din România

  • Pe 3 iulie s-a desfăşurat Congresul Studenţilor din România
  • Alexandru: Ne dorim să revenim la normalitate în mediul studenţesc
  • Sergiu Ciprian: Studenţii trebuie să aibă o voce şi un brand recunoscut
740 afișări
Imaginea articolului Vocea studenţilor se face auzită. Ce probleme s-au discutat la Congresul Studenţilor din România

FOTO: Congresul Studentilor din Romania

Voce studenţilor s-a făcut din nou auzită. Ieri s-a desfăşurat Congresul Studenţilor din România, organizat de cea mai mare federaţie studenţească la nivel naţional.
 
Printre obiectivele Congresului s-au numărat digitalizarea bibliotecilor din universităţi şi feedback-ul pentru profesori.
 
Cogresul a început cu un speech de la preşedintele federaţiei de studenţi.
 
ALEXANDRU VASILE, preşedintele Uniunii Studenţilor din România: Obiectivul nostru principal pe care îl avem este acela de a reveni la normalitate in mediul studenţesc. Pandemia ne-a pus cu siguranţa probleme tuturor, dar atât studenţii, cât şi cadrele didactice şi conducerilor universitarilor au discurs de toate măsurile, asfel încât sa remedieze pe cât posibil problema. 
 
Studenţii îşi pun încrederea în astfel organizaţii. Este şi cazul Adelinei Tudor. Ea studiază la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii din Bucureşti şi a venit astăzi la Congres pentru un viitor mai bun al studenţilor în România.
 
ADELINA TUDOR, studentă: Personal cred ca ar fi indicat să realizăm frecvent asfel de mişcări, întrucât trebuie sa înţeleagă toată lumea ca studenţii pot fi o voce puternica in societate şi putem sa aducem o schimbare dacă ne dorim cu adevărat asta, doar ca e nevoie de efort susţinut şi de mobilizarea tuturor studenţilor.
 
Mişcările federaţiilor de studenţi sunt susţinute şi de Ciprian Sergiu, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Spune că şi el a făcut parte din astfel organizaţii când era în facultate. 
 
CIPRIAN SERGIU, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării: Cred ca e o etapa in care mişcarea studenteasca prinde maturitate, o spun pentru că sunt unul dintre iniţiatori. Susţin ferm ca studenţii trebuie sa aibă o voce şi un brand recunoscut in societate, eu spun, personal, ca nu am mai văzut voce studenţilor după care m-am uitat dintotdeauna, de 10-20 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici