Vreme extremă în ultimele 24 de ore. Localităţi distruse de vijelii, grindină şi averse torenţiale

Un număr de 37 de localităţi, din 17 judeţe, au fost afectate de vremea rea din ultimele ore. Judeţele cele mai afectate de precipitaţiile abundente şi de vântul puternic au fost Caraş-Severin, Hunedoara şi Vâlcea, transmite, luni, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

1302 afișări
Imaginea articolului Vreme extremă în ultimele 24 de ore. Localităţi distruse de vijelii, grindină şi averse torenţiale

Vremea extremă a făcut 37 de localităţi, afectate de vremea rea. Caraş-Severin, Hunedoara şi Vâlcea, cel mai afectate

În ultimele 24 de ore, la nivel naţional au fost emise 14 atenţionări şi avertizări hidrometeorologice imediate care au vizat intensificări puternice ale vântului, averse torenţiale, grindină, frecvente descărcări electrice, vijelii, scurgeri importante pe versanţi şi viituri rapide pe râurile mici.

„În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase au fost înregistrate efecte de vreme rea în 37 localităţi din 17 judeţe (AB, AG, BV, BN, BH, CS, CL, GR, HD, HR, IL, IF, MS, NT, SB, TM şi VL)”, transmite IGSU.

În cursul zilei de duminică şi pe timpul nopţii, pompierii au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru evacuarea apei din 12 locuinţe, 60 de curţi şi 46 de beciuri/subsoluri. Totodată, din cauza vântului puternic, cinci acoperişuri s-au desprins, iar şase copaci au căzut pe carosabil sau pe linii electrice. În urma acestor evenimente au fost avariate trei autoturisme.

Judeţele cele mai afectate de precipitaţiile abundente şi de vântul puternic au fost Caraş-Severin, Hunedoara şi Vâlcea, unde colegii noştri au intervenit la nivelul a 16 localităţi.

„Pentru dispunerea măsurilor de autoprotecţie de către cetăţeni, în contextul emiterii avertizărilor meteorologice/hidrologice imediate, au fost emise mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT. La acest moment, nu sunt în desfăşurare intervenţii pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor”, adaugă IGSU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
igsu,
ploi,
vijelii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici