Zeci de tineri au dansat Hora Unirii, la 1.700 de metri, în Masivul Postăvarul. VIDEO

Zeci de tineri au dansat, de Ziua Naţională, Hora Unirii, la o altitudine de 1.700 de metri, în Masivul Postăvarul.

635 afișări
Imaginea articolului Zeci de tineri au dansat Hora Unirii, la 1.700 de metri, în Masivul Postăvarul. VIDEO

Hora Unirii la 1.700 de metri, în Masivul Postăvarul. FOTO. VIDEO

Acţiunea a fost organizată de un ONG, al cărui reprezentant, Bogdan Dărădan, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că aproximativ 60 de tineri au dansat Hora Unirii.

Iniţial, acţiunea trebuia să aibă loc pe Vârful Postăvarul, dar apoi tinerii s-au prins în Hora Unirii la 1.700 de metri, în apropierea cabanei.

„Este prima dată când organizăm aşa ceva. Este o premieră. Suntem patrioţi. Încercăm să aducem mai aproape România, am mai avut acţiuni, ne îmbrăcăm în straie populare. Acum am zis să facem ceva şi pentru sufletul nostru. Am dansat Hora Unirii şi pe piesele lui Furdiu Iancu. Oamenii au fost entuziasmaţi. Suntem şi cu tricolorul după noi”, a declarat Bogdan Dărădan.

Acesta a ales Postăvarul întrucât în Scheii Braşovului s-a înfiinţat prima şcoală românească şi tot aici Andrei Mureşanu a creat imnul de azi la României.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici