Africa este reprezentată pentru prima dată de două selecţionate în optimile Cupei Mondiale

Nigeria şi Alegeria au reuşit calificarea în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Brazilia, fiind pentru prima dată în istoria competiţiei când continentul african este reprezentat de două selecţionate între cele mai bune 16 echipe din lume.

176 afișări
Imaginea articolului Africa este reprezentată pentru prima dată de două selecţionate în optimile Cupei Mondiale

Africa este reprezentată pentru prima dată de două selecţionate în optimile Cupei Mondiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cea mai bună performanţă a unei echipe din Africa este calificarea în sferturile de finală. Camerun a reuşit să atingă această fază în 1990, Senegal în 2002 şi Ghana în 2010.

Nigeria este pentru a treia oară în optimi, în timp ce Algeria este pentru prima dată.

Cinci reprezentative africane au participat la această ediţie a CM. În afară de Nigeria (locul 2 în Grupa F) şi de Algeria (locul 2 în Grupa H), au mai participat Camerunul (locul 4 în Grupa A), Ghana (locul 4 în grupa G) şi Coasta de Fildeş (locul 3 în Grupa C).

Nigeria va întâlni în optimi echipa Franţei, la 30 iunie, iar Alegria va juca împotriva Germaniei, tot la 30 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici