Amalia Maria Niţă şi Mihaela Bădescu – medalii de aur la europeanul de box

Pugilistele române Amalia Maria Niţă şi Mihaela Bădescu au câştigat miercuri medaliile de aur la Campionatul European de Tineret de la Erevan (Armenia). Lotul feminin a mai obţinut alte două medalii de bronz şi una de argint.

156 afișări
Imaginea articolului Amalia Maria Niţă şi Mihaela Bădescu – medalii de aur la europeanul de box

Federaţia Română de Box, Facebook

Primul titlu de campioană continentală a fost obţinut de Mihaela Bădescu, în cadrul categoriei 48 de kg. În primul meci cu român în ring, din cei cinci sportivi tricolori calificaţi în marea finală a competiţiei, sportiva crescută la CNOPJ Slatina a boxat în compania reprezentantei Rusiei, Liia Patlai, pe care a învins-o la puncte.

”Mihaela este dovada clară că munca grea bate talentul, când talentul nu munceşte din greu. Această copilă, la primul an de tineret, a făcut o demonstraţie de box şi rezultatul nu este întâmplător, pentru că este prima care intră în sala de antrenament şi ultima care pleacă. Sunt fericit pentru ea, pentru lotul feminin şi pentru boxul românesc”, a declarat antrenorul coordonator Adrian Lăcătuş.

Mihaela Bădescu - condusă de la colţ de Luminiţa Turcin şi Constantin Gălbenuşe – a învins pe rând reprezentantele Georgiei, Bulgartiei, Armeniei şi Rusiei.

A doua medalie de aur i-a revenit pugilistei Amalia Maria Niţă. După două titluri europene la juniori, ea a devenit campioană europeană de tineret, la categoria 70 kg.

Finala cu Nikolett Kovacs, din Ungaria, a fost una dominată autoritar de sportiva română, care s-a impus cu o decizie unanimă 5-0.

Pe lângă cele două medali de aur la acest european, lotul feminin al României a încheiat competiţia cu 5 locuri cinci, două medalii de bronz, una de argint (prin Diana Tănăsescu 66 kg).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici