Bulgarul Yovcho Yovcev câştigat prima etapă din Turul Cilist al României

Rutierul bulgar Yovcho Yovcev, de la echipa Cycling Team Friuli (Italia), a câştigat, duminică, prima etapă a Turului Ciclist al României, disputată pe traseul Alba Iulia - Aiud - Iernut - Târgu Mureş.

19 afișări
Imaginea articolului Bulgarul Yovcho Yovcev câştigat prima etapă din Turul Cilist al României

Bulgarul Yovcho Yovcev câştigat prima etapă din Turul Cilist al României (Imagine: Lucian Maftei/Mediafax Foto)

Bulgarul a terminat cei 118 kilometri ai cursei în 2 ore, 42 de minute şi 27 de secunde, urmând ca acesta să poarte în etapa următoare şi tricoul galben al competiţiei.

Locul secund a fost ocupat de ucraineanul Artur Ţvietkov (Athlet Ucraina), care a terminat cursa în acelaşi timp cu primul clasat, cei doi fiind despărţiţi la fotografia de final.

Ultima treapă a podiumului a fost ocupată de italianul Fabio Masotti, de la echipa San Marco Concrete, care a avut nevoie de 2 ore, 43 de minute şi 34 de secunde pentru a termina cei 118 kilometri.

Pe traseul primei etape a Turului Ciclist al României, cicliştii au avut de trecut şi două căţărări şi două sprinturi. Primul sprint, din dreptul localităţii Aiud, la kilometrul 30 al cursei, a fost câştigat de italianul Piergiacomo Marcolina (Cycling Team Friuli). Prima căţărare, la kilometrul 56, a fost adjudecată de către un alt italian, Bruno Rizzi, component al echipei din Tuşnad. Cea de-a doua căţărare, de la kilometrul 78, a fost câştigată de românul Daniel Crista, de la naţionala Under 23 a României, în vreme ce primul rutier care a ajuns la al doilea sprint a fost moldoveanul Victor Mironov, de la Olimpic Team Autoconstruct Câmpuluing.

În cea de-a doua etapă, tricoul verde va fi purtat de italianul Bruno Rizzi, cel roşu, de Piergiacomo Marcolina, în vreme ce tricoul alb îi va reveni ucraineanului Artur Ţvietkov.

Tricoul albastru, pentru rutierul român cel mai bine clasat, va fi purtat de Lucian Voinea.

La festivitatea de premiere, care a avut loc în centrul oraşului Târgu Mureş, în faţa a câtorva zeci de spectatori, reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Sport i-au oferit o cupă celui mai bine clasat rutier mureşean.

Etapa a doua se va disputa, luni, cu începere la ora 13.00, pe traseul Târgu Mureş - Reghin - Bistriţa - Vatra Dornei, pe distanţa de 175 de kilometri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici