Camelia Potec: Dorinţa mea e să aduc înotul între cele mai practicate cinci sporturi din România

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), Camelia Potec, a declarat, joi, la Aeroportul Henri Coandă, că principalul său obiectiv este să aducă înotul între cele mai practicate cinci sporturi din România.

184 afișări
Imaginea articolului Camelia Potec: Dorinţa mea e să aduc înotul între cele mai practicate cinci sporturi din România

Camelia Potec: Dorinţa mea e să aduc înotul între cele mai practicate cinci sporturi din România (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Dorinţa mea este să aduc înotul între cele mai practicate cinci sporturi din ţară. Eu estimez că lucrul acessta se poate realiza în 10-15 ani. Nu pot să garantez că va fi posibil, dar eu voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a realiza acest obiectiv. Poate părea ceva imposibil acum, dar aşa părea şi obiectivul meu de acum 20 de ani de a deveni campioană olimpică", a spus oficialul FRNPM.

Camelia Potec a participat, joi, la lansarea campaniei "Paşaport pentru performanţă", organizată de Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern şi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, prin care se urmăreşte creşterea numărului de copii şi tineri care practică înotul, precum şi mediatizarea beneficiilor pe care acest sport le are asupra organismului. "Este o primă etapă a acestei campanii de promovare, pentru că eu sper ca în viitor foşti şi actuali sportivi de performanţă să ni se alăture. Am decis să fiu imaginea acestei prime etape, sper să urmeze Diana Mocanu sau Răzvan Florea. Poate următoarele etape nu vor fi în Bucureşti, ci la Brăila sau Constanţa", a spus Potec.

Campioana olimpică din 2004 a afirmat că nataţia are nevoie de o arie de selecţie mai mare pentru a produce campioni. "Eu sper ca prin această campanie să vină spre înot sportivi care să poată să repete performanţele noastre. Dar sunt conştientă că pentru a avea cât mai mulţi campioni avem nevoie de o bază de selecţie cât mai mare. Iar acest lucru îl facem acum, de aici pornim, să conştientizăm publicul despre beneficiile acestui sport pentru a avea cât mai mulţi practicanţi. Având o bază de selecţie mare drumul este mai lin, avem mai multe şanse să avem campioni", a precizat ea.

În cadrul campaniei "Paşaport pentru performaţă", siluete decupate pe contur ale Cameliei Potec sunt afişate în Aeroportul Henri Coandă, pasagerii fiind invitaţi să participe şi la un concurs cu premii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici