CSM Bucureşti, prima finalistă a Ligii Naţionale de handbal masculin

Echipa de handbal masculin CSM Bucureşti este prima finalistă a Ligii Naţionale, după ce a învins, joi, pe teren propriu, în semifinale, formaţia Potaissa Turda, cu scorul de 26-25 (14-13), în cea de-a doua partidă din trei programate.

215 afișări
Imaginea articolului CSM Bucureşti, prima finalistă a Ligii Naţionale de handbal masculin

CSM Bucureşti, prima finalistă a Ligii Naţionale de handbal masculin (Imagine: Cosmin Dan/Arhiva Mediafax Foto)

În primul meci al seriei, CSM Bucureşti câştigase, în deplasare, cu scorul de 29-27 (17-11), iar cu victoria de joi, duce scorul general la 2-0 şi obţine calificarea în finala Ligii Naţionale, pentru prima dată în istoria sa.

În cealaltă semifinală, dintre Minaur Baia Mare şi Dinamo Bucureşti, scorul general este 1-1, după victoria de joi a băimărenilor, pe teren propriu, cu 23-22 (11-12). În primul meci, Dinamo câştigase la Bucureşti, cu 30-26 (17-9). Meciul decisiv este programat sâmbătă, tot la Baia Mare.

La finalul partidei de la Baia Mare, conducerea clubului dinamovist a acuzat arbitrajul cuplului Din-Dinu, acelaşi care va arbitra finala Ligii Campionilor la masculin, în 31 mai.

În primul tur din play-off, Dinamo Bucureşti a eliminat Dunărea Călăraşi, Minaur Baia Mare a trecut de Ştiinţa Bacău, Potaissa Turda de HC Odorhei, iar CSM Bucureşti a învins campioana HCM Constanţa.

Învinsele din primul tur joacă pentru clasarea finală pe locurile 5-8. Astfel, în urma rezultatelor din meciurile disputate până joi, pentru locurile 5-6 se vor duela HCM Constanţa (32-27 şi 36-29 cu HC Odorhei) şi Dunărea Călăraşi (24-23 şi 31-26 cu Ştiinţa Bacău), iar pentru locurile 7-8, învinsele HC Odorhei şi Ştiinţa Bacău.

De asemenea, finala pentru câştigarea titlului naţional se va disputa tot în trei partide, la datele 23, 28 şi 30 mai.

Echipele din play-out, de pe locurile 9-13, adică HC Vaslui, Poli Timişoara, Energia Pandurii Târgu Jiu, Steaua Bucureşti şi CSU Suceava, joacă pentru evitarea retrogradării, până în 30 mai.

În 2014, titlul a fost câştigat de HCM Constanţa, care are în palmares nouă titluri naţionale, şase dintre acestea fiind câştigate consecutiv până anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici