FINALA LIGII EUROPA: Tineri îmbrăcaţi cu tricouri pe care scrie "Pregunta me" vor ajuta suporterii spanioli

Tineri vorbitori de limbă spaniolă, îmbrăcaţi cu tricouri pe care scrie "Pregunta me" - "Întreabă-mă", vor da informaţii, în zonele pentru fani din Piaţa George Enescu şi Piaţa Constituţiei, suporterilor spanioli care vor veni la Finala Ligii Europa, a declarat, vineri, primarul Sorin Oprescu.

577 afișări
Imaginea articolului FINALA LIGII EUROPA: Tineri îmbrăcaţi cu tricouri pe care scrie "Pregunta me" vor ajuta suporterii spanioli

FINALA LIGII EUROPA: Tineri îmbrăcaţi cu tricouri pe care scrie "Pregunta me" vor ajuta suporterii spanioli (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Primarul general al Capitalei a precizat că în cele două zone pentru fani organizate pentru Finala UEFA Europa League vor fi prezenţi 50 de voluntari, vorbitori de limbă spaniolă.

"Voluntarii, pentru a fi identificaţi uşor, vor fi îmbrăcaţi distinctiv cu tricouri pe care scrie «Pregunta me!», adică întreabă-mă", a spus Sorin Oprescu.

Edilul Capitalei a mai spus că sportul crează pasiuni, iar rivalităţile dintre echipe au produs accidente, astfel că, pentru a evita acest lucru, suporterii echipei Atletico Madrid vor fi în Piaţa George Enescu, iar cei ai echipei Athletic Bilbao în Piaţa Constituţiei.

Oprescu a mai spus că liniile speciale puse la dispoziţie de RATB vor facilita accesul turiştilor la cele două zone organizate pentru fanii echipelor spaniole.

Totodată, în Aeroportul "Henri Coandă", cât şi în zonele destinate fanilor vor exista pliante în limba spaniolă cu mai multe informaţii şi date de contact, printre care numere de urgenţă, harta stadionului şi a Bucureştiului, puncte de atracţie turistică, dar şi datele de contact ale Ambasadei Spaniei la Bucureşti.

În zonele destinate fanilor vor fi organizate spaţii cu zone de divertisment, unde vor fi concerte, dar şi standuri de promovare ale Capitalei, "precum şi o zonă gastronomică". Pentru aceste zone, municipalitatea asigură baza locaţiilor, toaletele ecologice, apă potabilă, precum şi delimitarea acestor zone dedicate Finalei Ligii Europa.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, vrea ca 9 mai, când are loc Finala Ligii Europa, să fie zi liberă în şcolile din Bucureşti, solicitarea fiind transmisă Inspectoratului Şcolar şi Ministerului Educaţiei.

Finala Ligii Europa, dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, este programată la 9 mai, de la ora 21.45, pe Arena Naţională, fiind transmisă în direct de Pro TV.

Ministerul Administraţiei şi Internelor estimează că, pentru Finala Ligii Europa vor veni la Bucureşti aproximativ 20.000 de suporteri spanioli.

Potrivit lui Sorin Oprescu, se estimează ocuparea tuturor celor 55.000 de locuri ale stadionului la Finala Ligii Europa, urmând să fie prezenţi reprezentanţi ai diverselor organizaţii din Europa şi din lume.

Organizarea la Bucureşti a Ligii Europa va genera între 30 şi 40 de mii de turişti şi va aduce încasări de 30 de milioane de euro, cele mai multe dintre acestea fiind în domeniile turismului şi alimentaţiei publice, potrivit preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu.

Peste 5.000 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) vor acţiona punctual, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru asigurarea ordinii publice, fluidizarea traficului rutier, prevenirea incendiilor şi intervenţia în situaţii de urgenţă la finala Europa League din 9 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici