Florentino Perez, despre ancheta CE: O campanie împotriva fotbalului spaniol

Preşedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, a denunţat, joi, o "campanie împotriva fotbalului spaniol", referindu-se la deschiderea unei anchete de către Comisia Europeană în cazul a şapte grupări, printre care Real şi FC Barcelona, bănuite că ar fi primit ajutor ilegal de la stat.

69 afișări
Imaginea articolului Florentino Perez, despre ancheta CE: O campanie împotriva fotbalului spaniol

Florentino Perez despre ancheta CE: O campanie împotriva fotbalului spaniol

Comisia Europeană doreşte să stabilească dacă Real Madrid, FC Barcelona, Athletic Bilbao şi Osasuna, cluburi deţinute de "socios" şi care achită un impozit diminuat, 25 la sută în loc de 30 la sută, au beneficiat în mod nejustificat de scutiri de la plata contribuţiilor sociale şi de reducerea unor datorii fiscale.

"Eu cred că este o campanie împotriva fotbalului spaniol şi mai cred că este un lucru rău. Această diferenţă de impozit de la 30 la sută la 25 la sută a fost nocivă pentru Real Madrid. Am plătit 13 milioane de euro în plus trezoreriei în ultimii zece ani, pentru că noi nu am avut posibilitatea de a deduce reinvestiţiile (n.r. - precum societăţile comerciale obişnuite)", a declarat Perez la o întâlnire cu presa.

Cât priveşte ancheta Comisiei Europene asupra unor tranzacţii imobiliare efectuate de Real Madrid, Perez a spus că această afacere a mai fost investigată în trecut.

"Referitor la operaţiunea «Centrul Sportiv», a fost deja un denunţ, a fost o anchetă, s-a încercat să ni se facă rău, dar nu s-a întâmplat nimic", a precizat preşedintele.

Comisia vrea să analizeze condiţiile care au permis clubului madrilen să obţină un teren al municipalităţii, a cărui valoare era estimată la aproximativ 600.000 de euro în 1998, teren reevaluat în 2011 la 22,7 milioane de euro.

Perez a participat la un mic dejun cu presa, la care principalul invitat a fost preşedintele Consiliului Superior al Sportului spaniol, Miguel Cardenal.

"Am pătat grav imaginea fotbalului spaniol şi a sportului spaniol, aceasta este realitatea. Impactul aupra acestor patru echipe în ultimii patru ani fiscali a atins extraordinara sumă de 1,6 milioane de euro. Dacă denunţătorul are dreptate, scandalul enorm de care vorbim corespunde sumei de 100.000 de euro de echipă pe an. Este un prostie să crezi că a fost un ajutor de stat", a declarat oficialul cu rang de secretar de stat în guvernul spaniol.

Comisia Europeană a anunţat, miercuri, deschiderea unei anchete în cazul a şapte cluburi din Spania, printre care Real Madrid şi FC Barcelona, suspectate că au beneficiat de ajutor ilegal de la stat.

"Cluburile de fotbal profesionist ar trebui să fie bine gestionate şi să nu facă apel la banii contribuabililor. Statele membre şi autorităţile publice trebuie să respecte normele UE privind ajutoarele de stat în acest sector, ca în toate sectoarele economice", a declarat comisarul pentru concurenţă, spaniolul Joaquin Almunia.

În afară de Real Madrid şi FC Barcelona, celelalte cluburi vizate de această anchetă sunt Athletic Bilbao, Osasuna Pamplona, FC Valencia, Hercules Alicante şi Elche (la care evoluează Cristian Săpunaru).

Totodată, comisia a deschis anchete împotriva unor cluburi britanice şi olandeze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici