Gabi Szabo: În această finală, Florentina Marincu a doborât de două ori recordul european de juniori. Suntem foarte fericiţi după două medalii câştigate într-o zi

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabi Szabo, multiplă campioană europeană, mondială şi olimpică la atletism, a declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, după medalia de bronz obţinută de Florentina Marincu la lungime, la CE de sală, că sportiva s-a autodepăşit, doborând de două ori recordul european.

161 afișări
Imaginea articolului Gabi Szabo: În această finală, Florentina Marincu a doborât de două ori recordul european de juniori. Suntem foarte fericiţi după două medalii câştigate într-o zi

Gabi Szabo: În această finală, Florentina Marincu a doborât de două ori recordul european de juniori (Imagine: Ovidiu Andrei/Mediafax Foto)

"Uşor-uşor, trebuie să vină şi medaliile pentru atletismul românesc. Florentina Marincu şi Alina Rotaru sunt atlete cu potenţial enorm pentru Jocurile Olimpice din 2016, acolo ne gândim. E o bucurie medalia de bronz a Florentinei, ea a doborât în această finală de două ori recordul european de junioare, la 6.70 metri şi la 6.79 metri, merită felicitări, la fel ca şi Alina Rotaru. S-au bătut două românce pentru medalie, a fost frumos şi plin de emoţii să urmăresc de la faţa locului lupta lor. Au luptat şi s-au autodepăşit amândouă", a declarat Gabi Szabo, pentru MEDIAFAX.

Aflată la Praga, la Campionatele Europene de sală, Gabi Szabo a declarat, pentru MEDIAFAX, după medalia de bronz obţinută de Marian Oprea la triplusalt, la CE de sală de la Praga, că este o mare bucurie pentru atletismul românesc.

"Suntem aici, împreună, aproape toată delegaţia României, ne bucurăm cu toţii pentru rezultatul lui Marian Oprea, dar şi al Florentinei Marincu, două medalii într-o zi după patru ani de aşteptare. E un moment foarte frumos pentru atletismul românesc, să dea Dumnezeu să-i ţină. Urmează o vară grea de pregătire şi ne aşteaptă şi Mondialele. Eu sunt foarte fericită că am fost alături de ei şi sper să fi fost şi ei la fel că i-am putut încuraja şi susţine de aici, din tribune", a declarat Gabi Szabo, pentru MEDIAFAX.

Atleta Florentina Marincu a cucerit, sâmbătă, medalia de bronz în proba de săritură în lungime, iar Alina Rotaru s-a clasat pe locul 4, la Campionatele Europene de sală de la Praga. Cea mai bună săritură a Florentinei Marincu a măsurat 6,79 metri, performanţă cu care a cucerit medalia de bronz a probei, după încercări reuşite la 6,59 metri, 6,60 metri, 6,70 metri, şi două ratări.

La rândul său, Alina Rotaru a avut cea mai bună performanţă de 6,74 metri, celelalte încercări măsurând 6,50 metri, 6,53 metri şi 6,69 metri. Ea s-a clasat pe locul 4.

Proba a fost câştigată de Ivana Spanovici (6,98 metri, nou record naţional al Serbiei), urmată pe podium de Taroum Moguenara (Germania, 6,83 metri, cea mai bună performanţă personală a sezonului).

Atletul Marian Oprea a cucerit, sâmbătă, medalia de bronz la triplusalt (16,91 metri), iar Florentina Marincu tot pe cea de bronz la săritura în lungime (6,79 metri), în timp ce Alina Rotaru a ocupat locul 4 în aceeaşi finală (6,74 metri), la Campionatele Europene de sală de la Praga.

Potrivit anunţului FR Atletism, obiectivul delegaţiei României la CE de la Praga, care se încheie duminică, este obţinerea a 1-2 medalii şi 6-8 calificări în finale.

Ultima medalie obţinută de România la CE de sală a fost la ediţia din 2011 (Paris), bronz, prin Marian Oprea, la triplusalt (17,62 metri).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici