Ionuţ Negoiţă, patronul Dinamo, dă clubul pe un leu, dar nici aşa nu se înghesuie nimeni să-l ia. „Am încercat cu greci, arabi, chinezi... Lumea pleacă pentru că nu avem stadion”

Ionuţ Negoiţă, patronul lui Dinamo, a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a vorbit despre viitorul clubului. Omul de afaceri a anunţat că cedează pachetul majoritar, 51% din acţiuni, pentru o sumă simbolică de un leu.

195 afișări
Imaginea articolului Ionuţ Negoiţă, patronul Dinamo, dă clubul pe un leu, dar nici aşa nu se înghesuie nimeni să-l ia. „Am încercat cu greci, arabi, chinezi... Lumea pleacă pentru că nu avem stadion”

Ionuţ Negoiţă, patronul Dinamo, dă clubul pe un leu, dar nici aşa nu se înghesuie nimeni să-l ia. „Am încercat cu greci, arabi, chinezi... Lumea pleacă pentru că nu avem stadion”

Clubul din Bucureşti este de vânzare de doi ani, dar până în acest moment, chiar dacă mai mulţi oameni de afaceri şi-au arătat intenţia de a cumpăra entitatea, nu s-a ajuns la un consens. Negoiţă a precizat că oamenii interesaţi sunt nevoiţi ca la început să aducă jumătate de milion de euro, pentru a ”stinge” datoriile scadente. În total, datoriile clubului se ridică la 1.8 milioane de euro. ”Decizia mea este ca pachetul de 51% să-l vând pe 1 leu. Cei care vin, sunt obligaţi să aducă 500.000 de euro în societate, pentru a aduce la zi datoriile scadente. Nu se pune problema să dau clubul cuiva care nu are măcar cei 500.000 de euro. Aceasta este decizia mea.

Datoriile sunt de 1,8 milioane de euro! Doar o parte din ele sunt scadente. Mereu am fost transparent. Toate datele sunt şi pe site-ul Ministerului de Finanţe.”, a spus Negoiţă la conferinţa de presă. Apoi a lămurit şi situaţia cu privire la Claudiu Florică, persoana care şi-a manifestat cel mai mult intenţia de a cumpăra pachetul majoritar:

Cu Claudiu Florică am plecat de la o valoare de 5 milioane de euro şi apoi am coborât la 3, la 2, la 1, iar mai apoi gratis. Mereu i-am cerut să rămână confidenţial, dar apărea imediat în presă ce discutam noi. Mai apoi a dispărut în ceaţă. A declarat personal, de mai multe ori, că actele sunt ok. Ceea ce este foarte real. Practic, am decis ireversibil de doi ani să ies din fotbal. Am avut negocieri cu greci, arabi, chinezi, români. Am încercat să vând acest club. Am căutat o soluţie ca cineva să facă mai mult decât am făcut eu. Majoritatea au dat înapoi pentru că nu avem stadion. Ştiţi foarte bine că lucrurile sunt blocate acolo. Ăsta e un lucru important pentru club”.

Claudiu Florică este fostul patron al companiei Fujitsu în România şi deţinătorul unei averi impresionante. A cumpărat drepturile litigioase ale colecţiei de tablouri şi opere de artă ce aparţinea familiei Doncea şi care a trecut în patrimoniul Muzeului Naţional de Artă din 1973!
Este vorba despre o avere impresionantă pentru care moştenitorii legali s-au luptat cu statul român, iar afaceristul a intrat pe fir şi încearcă din 2016 să dea o adevărată lovitură în domeniu.

La începutul acestui an, a negociat preluarea clubului FC Argeş, dar tratativele nu s-au finalizat. A creat Regal Sport Bucureşti, care din 2018 a devenit ACS ”Centrul de performanţă Rapid Bucureşti”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici