Meciul caritabil "Fotbal pentru viaţă" a strâns 134.000 de euro

Meciul caritabil "Fotbal pentru viaţă", organizat miercuri seară pe stadionul Dinamo şi transmis în direct pe TVR 2, a strâns 134.000 de euro, pentru construirea unei noi aripi a spitalului "Marie Curie" din Bucureşti, potrivit unui comunicat al Televiziunii Române.

73 afișări
Imaginea articolului Meciul caritabil "Fotbal pentru viaţă" a strâns 134.000 de euro

Meciul caritabil "Fotbal pentru viaţă" a strâns 134.000 de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Transmis în direct la TVR 2, evenimentul "Fotbal pentru viaţă" a reuşit performanţa de aduna 134.000 de euro în 80 de minute.

Miercuri seară, pe stadionul Dinamo, la iniţiativa Fundaţiei "Salvaţi-vă îngerii" şi a Fundaţiei "Gheorghe Hagi", foste glorii ale fotbalului românesc, artişti şi medici au jucat "Fotbal pentru viaţă". Fondurile strânse în urma acestui meci caritabil vor fi donate Spitalului de Pediatrie "Marie Curie" din Bucureşti.

"Mulţumesc tuturor românilor frumoşi care, ieri, au înţeles că doar împreună putem face ceva pentru copiii bolnavi de astăzi şi de mâine. Bilanţul aproximativ al evenimentului «Fotbal pentru viaţă» arată aşa: în total au fost cam 25.000 de sms-uri, ceea ce înseamnă aproximativ 50.000 de euro, 4.200 de euro din bilete, 80.000 din donaţii de la firme, companii şi oameni de afaceri şi multe promisiuni pentru zilele viitoare. În 80 de minute, datorită TVR 2 am adunat 134.200 euro. Mulţumesc TVR! Mulţumesc Români! Continuaţi să donaţi în contul Fundaţiei «Salvaţi-vă îngerii!»: RO11BRDE 410SV080 44 77 4100. Campania pentru construcţia noului Spital de pediatrie «Marie Curie» continuă!", a declarat Liana Stanciu, organizator al evenimentului caritabil şi cea care, împreună cu Mihai Georgescu, patronează Fundaţia "Salvaţi-vă îngerii".

Potrivit comunicatului, interesul românilor pentru partida de fotbal amicală a fost demonstrat şi de audienţa înregistrată de TVR 2. Astfel, pe intervalul 20.39 - 21.49, când a fost transmisă partida de fotbal, TVR 2 a înregistrat, la nivel naţional, o audienţă medie de 430.000 de telespectatori (rating mediu - 2,1 %). Pe target comercial (urban, 18-49 de ani), finalul meciului, când se executau loviturile de la 11 metri, a adus 3,6 puncte de rating postului TVR 2. Numărul maxim de telespectatori care au urmărit "Fotbal pentru viaţă" a fost atins la ora 21.33. La nivel naţional, 610.000 de telespectatori urmăreau în acel minut TVR 2, ceea ce corespunde unui rating de 3% şi 7,5% cotă de piaţă.

Întrucât campania de strângere de fonduri pentru Spitalul "Marie Curie" continuă, iar interesul telespectatorilor pentru meciul de miercuri este foarte mare, TVR 2 va relua în perioada următoare partida de fotbal dintre selecţionatele gloriilor fotbalului românesc şi cea a artiştilor, se mai spune în comunicat.

Aproximativ 1.500 de persoane au asistat, miercuri, pe stadionul "Dinamo", la evenimentul "Fotbal pentru viaţă". Meciul a fost câştigat de echipa numită "Profesorii", care s-a impus, cu scorul de 8-7, după executarea loviturilor de departajare, în faţa formaţiei denumite "Doctorii".

Partida s-a disputat pe parcursul a două reprize a câte 30 de minute, scorul la final fiind 5-5. Pentru echipa numită "Doctorii" au marcat Virgil Ianţu, Adrian Ilie (3 goluri) şi Vicenţiu Iorgulescu, iar pentru formaţia numită "Profesorii" au punctat Şerban Huidu, Dacian Varga, Iosif Rotariu, Mihai Mitoşeru şi Pepe.

La executarea penaltiurilor s-au impus "Profesorii", cu scorul de 3-2.

Din echipa "Profesorilor" au făcut parte: Rică Răducanu, Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Mihai Leu, Dan Alexa, Marian Olaianos, Robert Turcesu, Tudorel Stoica, Vlad Hagiu, Dacian Varga, Şerban Huidu. Pe parcurs au mai intrat: Iosif Rotariu, Edi Petroşel, Cristi Hrubaru, Emil Grădinescu, Corneliu Porumboiu, doctorul Radu Spătaru, Sorin Dănescu, Pepe, Mihai Mitoşeru. Antrenorul echipei a fost Emerich Ienei.

Din echipa "Doctorilor" au făcut parte: Ioan Andone, Miodrag Belodedici, Tibor Selymes, Romulus Buia, Cornel Ilie, Lucian Viziru, Mihai Georgescu, Dan Bitman, Virgil Ianţu, Dumitru Moraru, Valentin Savadosi. Pe parcurs au mai intrat: Viorel Mazilu, Cristian Dulca, Adrian Ilie, Mihai Găinuşă, Vicenţiu Iorgulescu, doctorul Oancea, Dan Filoti, Leonard Doroftei, doctorul Cătălin Cârstoveanu. Antrenor a fost Gino Iorgulescu.

Meciul a fost arbitrat de Adrian Porumboiu, ajutat la cele două linii de Ion Crăciunescu şi Teodor Crăciunescu. În repriza a doua, Ion Crăciunescu a jucat la echipa "Profesorilor", lăsându-l pe Şerban Huidu tuşier mai multe minute.

Fostul pugilist Leonard Doroftei a intrat în poartă la echipa sa, în repriza a doua.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici