Meciul Simona Halep - Johanna Konta, în sferturi la Miami, va începe la ora 20.00

Partida dintre Simona Halep (locul 5 în clasamentul mondial) şi britanica Johanna Konta (locul 11 WTA), din sferturile de finală ale turneului Premier Mandatory de la Miami, SUA, este programată pe arena centrală, de la ora 20.00, ora României.

656 afișări
Imaginea articolului Meciul Simona Halep - Johanna Konta, în sferturi la Miami, va începe la ora 20.00

Meciul Simona Halep - Johanna Konta, în sferturi la Miami, va începe la ora 20.00

Organizatorii competiţiei au anunţat că meciul va fi al doilea al zilei de pe "Tennis Center at Crandon Park", arenă cu o capacitate de 13.000 de locuri. Înainte de Simona Halep - Johanna Konta, se va juca Andreja Klepac/Maria Jose Martinez Sanchez (Slovenia/Spania) - Yung-Jan Chan/Martina Hingis (Taipei/Elveţia), din sferturile întrecerii de dublu.

Halep şi Konta, ambele în vârstă de 25 de ani, s-au mai înfruntat de două ori, bilanţul fiind 1-1: Johanna s-a impus în 2015 la Wuhan, China, scor 6-3, 3-6, 7-5, iar Simona a câştigat în 2014 în Fed Cup, scor 6-1, 6-4.

În drumul spre sferturi, Halep a trecut pe rând de japoneza Naomi Osaka (49 WTA), estona Anett Kontaveit (112 WTA) şi australianca Samantha Stosur (19 WTA), iar Konta le-a învins pe bielorusa Aliaksandra Sasnovich (120 WTA), franţuzoaica Pauline Parmentier (57 WTA) şi iberica Lara Arruabarrena-Vecino (72 WTA).

În 2016, românca s-a oprit în sferturile de finală ale turneului de la Miami, SUA, disputat pe suprafaţă dură şi dotat cu premii totale în valoare de 6.993.450 de dolari. Halep a avut probleme medicale pe acest început de sezon şi nu a reuşit rezultate notabile, dar acum susţine că este aproape de 100% din punct de vedere fizic.

De cealaltă parte, britanica are un bilanţ de 16 victorii şi 3 înfrângeri pe suprafeţe rapide în 2017, cu semifinală la Shenzhen, trofeu la Sydney şi sfert de finală la Openul Australiei.

Confruntarea Halep - Konta s-ar putea reedita la Fed Cup, întrucât România va disputa la Mamaia (Constanţa) meciul cu Marea Britanie contând pentru menţinerea în Grupa Mondială II, în perioada 22-23 aprilie. Partidele se vor desfăşura la Tenis Club IDU, pe zgură roşie, locul fiind ales de Federaţia Română de Tenis la sugestia Simonei Halep.

Simona Halep a câştigat 14 titluri WTA până acum şi a mai disputat 8 finale, printre care cele de la Roland Garros şi Turneul Campioanelor, în 2014.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici