Mirel Rădoi: „Cea mai bună campanie pentru vaccinare era ca oamenii să poată să vină la meci”

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, şi-a exprimat marţi, într-o conferinţă de presă, nemulţumirea faţă de faptul că suporterii români nu pot participa la ultimul meci de pe teren propriu, din campania de calificare la Cupa Mondială, împotriva Islandei, de pe Stadionul

226 afișări
Imaginea articolului Mirel Rădoi: „Cea mai bună campanie pentru vaccinare era ca oamenii să poată să vină la meci”

Sursa foto: Mediafaxfoto

Acesta a discutat despre şansele tricolorilor de a câştiga partida de joi seara spunând:

„În momentul de faţă noi avem mult mai multe lucruri de pierdut, decât Islanda şi cred că ăsta ar trebui să fie un lucru important pentru noi, care să conteze, pentru a termina această campanie de calificare pe locul doi. Din punctul acesta de vedere, avem un avantaj. Islanda, chiar dacă doar toretic mai are şanse pentru locul doi, în momentul de faţă poate fi o echipă periculoasă, pentru că nu mai are nimic de pierdut. Asta nu înseamnă că nu suntem pregătiţi pentru partida de deseară.”

Comparând meciul de joi cu barajul jucat împotriva Islandei, anul trecut, în noiembrie, Rădoi consideră că „echipa arată o mult mai mare determinare, am câştigat lucruri ca spirit de echipă, spirit de sacrificiu, şi asta contează, s-au văzut în ultimele partide, şi de acum încolo, indiferent de adversar, trebuie să le păstrăm. Din aceste puncte de vedere, echipa arată mult mai bine acum decât arăta la meciul de baraj cu Islanda.”

Selecţionerul şi-a exprimat, de asemenea, nemulţumirea faţă de faptul că suporterii naţionalei nu pot participa la ultimul meci de pe teren propriu al României, în campania prelimanră de calificare la Cupa Mindială Qatar 2022.

„Am sperat până în ultima clipă că vom avea suporteri pe stadion. În general, am preferat să nu vorbesc despre politică, despre măsurile care se iau, dar mi se pare ceva incredibil. Ne vaccinăm ca să putem merge la mall, într-un spaţiu închis, dar nu suntem primiţi pe stadioane, într-un spaţiu deschis.

Îmi cer scuze că fac paranteza aceasta, dar în momentul acesta, cea mai bună campanie pentru vaccinare era ca oamenii să poată să vină la acest meci. Asta nu înseamnă că eu sunt pentru sau împotriva vaccinării. Până la urmă, fiecare e liber să aleagă ce vrea, dar cred că în momentul de faţă şi România, şi echipa naţională, şi suporterii români aveau nevoie să participe la un astfel de eveniment sportiv.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici