O nouă vedetă braziliană în fotbalul din Europa. Un jucător de la Liverpool primeşte o recunoaştere importantă

Unul dintre golgheterii celor de la Liverpool, brazilianul Roberto Firmino (27 de ani) a primit trofeul ”Samba Gold” pentru cel mai bun fotbalist brazilian în Europa, acordat de compania Sambafoot.

150 afișări
Imaginea articolului O nouă vedetă braziliană în fotbalul din Europa. Un jucător de la Liverpool primeşte o recunoaştere importantă

Robert Firmino, desemnat cel mai bun fotbalist brazilian care evoluează în Europa

Realizările sale din anul 2018 i-au convins pe sud-americani. Acesta a ajuns în finala Ligii Campionilor cu Liverpool şi a ”pus umărul” la începutul perfect de sezon al cormoranilor, neînvinşi în primele 20 de meciuri din campionatul intern. Manchester City s-a impus, în cele din urmă, în faţa echipei lui Klopp, scor 2-1.

Firmino a fost câştigat cu 21,79% din voturi, podiumul fiind completat de Marcelo (20,51%), respectiv Neymar (18,67%). Firmino este al doilea jucător al lui Liverpool care primeşte trofeul ”Samba Gold”, după Philippe Coutinho în 2016.

60 de goluri şi 43 de pase decisive în 172 de partide sunt cifrele lui Firmino în tricoul celor de la Liverpool, formaţie la care este legitimat din anul 2015. Contractul său cu liderul din Premier League este valabil până în 2023.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici