Pele, la 75 de ani: Am 5 luni la dispoziţie să ma pregătesc pentru Jocurile Olimpice - VIDEO

În vârstă de 75 de ani, legendarul fotbalist brazilian, Pele, nu a participat niciodată la Jocurile Olimpice şi, în glumă, i-a anunţat pe jurnaliştii brazilieni că că ar putea reveni pe gazon, pentru a cuceri aurul, în ediţia din acest an, de la Rio de Janeiro.

608 afișări
Imaginea articolului Pele, la 75 de ani: Am 5 luni la dispoziţie să ma pregătesc pentru Jocurile Olimpice - VIDEO

Pele: Am 5 luni la dispoziţie să ma pregătesc pentru Jocurile Olimpice

Pele a semnat primul său contract profesionist, cu Santos, la doar 15 anivşi nu a mai putut fi selecţionat în lotul Braziliei pentru Jocurile Olimpice, unde la acea vreme erau acceptaţi doar sportivii amatori. Doi ani mai târziu, brazilianul cucerea titlul mondial, în Suedia, alături de naţionala Braziliei, însă marele său regret este că nu a putut lua parte niciodată la un turneu olimpic.

“Când am început să joc fotbal, la 16 ani, eram în echipa naţională. Am fost selecţionat să joc în Suedia, iar Brazilia a câştigat. La acea vreme, jucătorilor profesionişti nu le era permis să participe la Jocurile Olimpice. Singurul titlu pe care Brazilia nu îl are este cel de campioană olimpică şi este singurul turneu în care nu am jucat niciodată pentru că eram profesionist. Acum, vom avea Jocurile Olimpice în Brazilia. Cred că mă voi pregăti să joc la această Olimpiadă. Poate voi câştiga acest turneu pentru Brazilia. În cinci luni va trebui să fiu pregătit!”, a spus Pele pentru goal.com

Naţionala Braziliei a dezamăgit în 2014, la Cupa Mondială, dar Pele speră că norocul echipei se va schimba în acest an, la Jocurile Olimpice de la Rio.

“Sper că Brazilia va avea mai mult noroc şi mai multe şanse de a câştiga decât la Cupa Mondială. Este un turneu foarte important. Sper că Brazilia va avea o echipă bună. Voi fi acolo să văd câteva meciuri pentru că încă am familia acolo”, a adăugat fostul mare fotbalist brazilian.

Comitetul Internaţional Olimpic a schimbat regulamentul competiţiei în 1984, iar acum loturile echipelor sunt formate din jucători sub 23 de ani, alături de care pot fi selecţionaţi şi alţi trei fotbalişti ce depăşesc această vârstă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici