Ronaldo ajunge pentru a cincea oară la Cupa Mondială. Portugalia - Macedonia de Nord 2-0

Portugalia şi-a asigurat marţi seară locul în Qatar pentru Cupa Mondială din 2022, după ce o dublă a lui Bruno Fernandes a adus victoria cu 2-0 în faţa Macedoniei de Nord, la Porto, pe un Estadio do Dragao plin la refuz.

620 afișări
Imaginea articolului Ronaldo ajunge pentru a cincea oară la Cupa Mondială. Portugalia - Macedonia de Nord 2-0

Ronaldo ajunge pentru a cincea oară la Cupa Mondială. Portugalia - Macedonia de Nord 2-0

Un început încurajator al echipei oaspete a sugerat o posibilă seară dificilă pentru Selecao, dar, în realitate, Portugalia a preluat controlul şi a dominat cu entuziasm, asigurându-şi a şasea participare consecutivă la Cupa Mondială.

Cristiano Ronaldo a descris acest meci ca fiind o chestiune de „viaţă şi de moarte" înainte de startul meciului. Cu toate acestea, deşi a primit o pasă ideală în marginea careului, el a ratat prima ocazie clară a meciului, şutul său trecând foarte puţin pe lângă poartă.

Cu toate că oaspeţii au dat dovadă de rezistenţă şi implicare, golul care a deschis scorul a venit în urma unei greşeli în apărare imediat după încheierea primei jumătăţi de oră.

Fundaşul Stefan Ristovski a trimis o pasă greşită, permiţându-i lui Fernandes să recupereze şi să-l pună în situaţie de gol pe Ronaldo. Acesta nu a şutat, optând să-l aştepte pe coechipierul său de la Manchester United. În loc să profite el însuşi de ocazie, căpitanullusitanilor i-a returnat mingea lui Fernandes, printre picioarele unui fundaş, iar Fernandes a finalizat cu un şut pe colţul lung, penru 1-0.

Macedonia de Nord a reacţionat bine la faptul că a fost condusă şi a avut o uşoară revenire după pauză.

Fernandes a fost din nou în centrul atenţiei, când a iniţiat un contraatac, pe care tot el l-a finalizat cu gol din voleu, după ce a fost servit perfect în careu de Diogo Jota.

Victoria cu 2-0 asigură Portugaliei un loc în Qatar, la sfârşitul anului, pentru a şasea participare consecutivă la turneul final al Cupei Mondiale. Santos şi jucătorii săi îşi vor afla adversarii din faza grupelor vineri, la tragerea la sorţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici