Rusia şi Belarus vor să organizeze competiţii internaţionale de patinaj, în ciuda interdicţiilor

Atât Rusia, cât şi Belarus şi-au depus candidatura pentru a găzdui viitoarele evenimente majore ale Uniunii Internaţionale de Patinaj (ISU), în ciuda faptului că sportivii şi oficialii din ambele ţări au interdicţie de a participa la competiţiile sale, informează insidethegames.biz.

616 afișări
Imaginea articolului Rusia şi Belarus vor să organizeze competiţii internaţionale de patinaj, în ciuda interdicţiilor

ISU a dezvăluit o listă de ofertanţi pentru turneele din sezonul 2022-2023 până în sezonul 2026-2027, Rusia candidând pentru patru evenimente, iar Belarus pentru cinci.

Capitala Belarusului, Minsk, rivalizează cu oraşul Taipei pentru Campionatele Mondiale de patinaj artistic pentru juniori, programate între 26 februarie şi 3 martie 2024.

Minsk este unul dintre cei şase ofertanţi pentru Campionatele Europene de patinaj viteză din 2025, ceilalţi fiind Inzell din Germania, capitala Ungariei, Budapesta, Heerenveen din Olanda, Hamar din Norvegia şi Zakopane din Polonia.

De asemenea, oraşul şi-a depus candidatura pentru a găzdui Campionatele Europene de patinaj viteză pe pistă scurtă în ianuarie 2025 şi Campionatele Mondiale de patinaj viteză pentru juniori în 2025 şi 2026.

Capitala Rusiei, Moscova, este unul dintre ceilalţi opt candidaţi pentru Campionatele Mondiale de patinaj viteză pentru juniori din 2025 şi se alătură Minskului ca unul dintre cei şase candidaţi pentru ediţia din 2026.

Oraşul gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă din 2014, Soci, a candidat pentru Campionatele Mondiale de patinaj viteză pe pistă scurtă pentru juniori din 2025, iar Kolomna din Rusia pentru Campionatele Europene de patinaj viteză din 2026.

În conformitate cu recomandările Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), sportivilor şi oficialilor ruşi şi belaruşi le-a fost interzis accesul la competiţiile ISU "până la noi ordine" din cauza invaziei din Ucraina.

De asemenea, CIO a îndemnat federaţiile internaţionale să mute toate evenimentele din cele două ţări, un apel care a fost ascultat cel puţin pe termen scurt.

Cu toate acestea, nu a fost stabilit un termen ferm pentru aceste măsuri, iar un eveniment Grand Prix de patinaj artistic este programat să aibă loc la Moscova între 25 şi 27 noiembrie, în cursul acestui an, iar ISU ar fi cerut opinia federaţiilor naţionale cu privire la mutarea acestuia.

Printre celelalte evenimente majore cuprinse în lista de ofertanţi a ISU, Beijing, gazda Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, capitala cehă Praga, Budapesta, Malmo din Suedia şi Boston din Statele Unite speră să organizeze Campionatele Mondiale de patinaj artistic din 2025.

Beijing se alătură oraşelor Inzell, Hamar şi Tomaszów Mazowiecki din Polonia ca şi candidat pentru organizarea Campionatelor Mondiale de patinaj viteză pe distanţe simple din 2025, iar Dresda din Germania, Debrecen din Ungaria, oraşul olandez Rotterdam, Gdańsk din Polonia şi oraşul Salt Lake City, gazda Jocurilor Olimpice de iarnă din 2002, în cursa pentru organizarea Campionatelor Mondiale de patinaj viteză pe pistă scurtă în acelaşi an.

În 2026, Innsbruck din Austria, Praga şi Budapesta şi-au declarat interesul pentru organizarea Campionatelor Mondiale de patinaj artistic.

Beijing sau Urumqi în China, Inzell, Budapesta, Heerenveen sau Amsterdam în Olanda, Hamar şi Salt Lake City au depus oferte pentru Campionatele Mondiale de patinaj viteză all-round şi sprint din 2026, iar Montreal, Beijing, Debrecen şi Salt Lake City pentru Campionatele Mondiale de patinaj viteză pe pistă scurtă.

Praga, Budapesta şi Tampere din Finlanda candidează pentru Campionatele Mondiale de patinaj artistic 2027, Quebec City, Beijing sau Urumqi, Inzell şi Hamar pentru Campionatele Mondiale de patinaj viteză pe distanţe simple, iar Beijing, Debrecen şi Dordrecht sau Rotterdam pentru Campionatele Mondiale de patinaj viteză pe pistă scurtă.

Preşedintele ISU, Jan Dijkema, urmează să se retragă după şase ani la conducere la următorul Congres al federaţiei, care va avea loc în iunie, la Phuket.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici