S-a întors „regele zgurii”. Ce a spus Nadal la revenirea în Barcelona

  • Rafael Nadal a revenit marţi în circuitul mondial cu o victorie mult-aşteptată.
  • El l-a învins la Barcelona Open, unde a câştigat trofeul de 12 ori, pe italianul Flavio Cobolli cu 6-2, 6-3.
  • „Trec prin momente dificile... Sunt fericit să încep cu o victorie...”, a spus cel supranumit „Regele zgurii”.
122 afișări
Imaginea articolului S-a întors „regele zgurii”. Ce a spus Nadal la revenirea în Barcelona

S-a întors „regele zgurii”. Ce a spus Nadal la revenirea în Barcelona

Nadal, în vârstă de 37 de ani, joacă doar al doilea turneu al anului şi primul din ianuarie, când a ajuns în sferturile de finală ale turneului ATP 250 de la Brisbane.

„De fiecare dată este mai dificil şi, mai ales când eşti la o vârstă avansată, asta face lucrurile şi mai dificile", a declarat Nadal despre revenirea sa, citat de site-ul oficial ATP.

„Trec prin momente dificile, dar, în acelaşi timp, atunci când sunt capabil să fiu în circuit pentru câteva zile şi să mă antrenez cu băieţii şi apoi să pot concura puţin, înseamnă foarte mult pentru mine. Încă mă bucur suficient de mult pentru a continua. Sunt fericit să încep cu o victorie, fără îndoială".

Nadal a început energig, reuşind să câştige pe serviciul lui Cobolli, în vârstă de 21 de ani, în al doilea game şi să treacă apoi în avantaj de 4-1. Fostul lider mondial a deschis loviturile şi l-a trimis pe adversarul său din colţ în colţ, în schimburi lungi pe linia de fund. Cobolli, numărul 62 mondial, a făcut nu mai puţin decât 41 de greşeli neforţate, dintre care 27 au fost comise în cele 43 de minute ale setului inaugural.

Concurând pe terenul arenei care îi poartă numele, Nadal a luat din nou un avans de 4-1 în setul al doilea, în ciuda unui schimb de break-uri timpurii. Favoritul gazdelor a fost foarte agresiv la retur, câştigând 64% din punctele de retur din al doilea serviciu, potrivit Infosys ATP Stats.

Nadal a câştigat 78 la sută din punctele sale de prim serviciu (25/32) şi a încheiat prima sa întâlnire cu Cobolli după o oră şi 25 de minute.

„Matadorul” a jucat primul său meci pe zgură de la câştigarea celui de-al 14-lea trofeu Roland Garros în 2022. Victoria de marţi a marcat a 475-a sa victorie pe această suprafaţă.

Jucătorul cu 92 de titluri la nivel de turneu îl va întâlni în continuare pe Alex de Minaur, al patrulea favorit, pe care Nadal îl conduce cu 3-1 în întâlnirile directe. Nadal se mândreşte cu un bilanţ de 67de victorii şi doar 4 înfrângeri, în meciurile de la turneul ATP 500 de la Barcelona, unde a câştigat primul titlu în 2005 şi unde a triumfat cel mai recent în 2021. Săptămâna aceasta marchează cea de-a 17-a apariţie a sa la Barcelona.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nadal,
barcelona,
cobolli

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici