Târcă : Nu mă tem de provocări, deşi la Rulmentul e mai greu ca acum cinci ani

Antrenoarea Mariana Târcă a declarat că nu se teme de provocări, deşi situaţia la Rulmentul Braşov, pe care o va prelua începând de miercuri, este mai grea ca în urmă cu cinci ani, atunci când a ajuns prima oară la conducerea tehnică a echipei feminine de handbal.

21 afișări
Imaginea articolului Târcă : Nu mă tem de provocări, deşi la Rulmentul e mai greu ca acum cinci ani

Târcă : Nu mă tem de provocări, deşi la Rulmentul e mai greu ca acum cinci ani (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"În situaţia în care se prezintă echipă în acest moment, viitorul nu se anunţă a fi roz. Trebuie să fim optimişti şi să discernem foarte bine ce facem în continuare. Situaţia financiară peste tot în lume este grea şi nici Rulmentul nu este ocolită de acest lucru. În acest moment avem legitimate mult sub 10 jucătoare senioare câte ne impune regulamentul, astfel că trebuie să găsim rapid soluţii. Mi-e greu să spun ce se va întâmpla sâmbătă, la meciul cu Reşiţa, ce îmi este clar este că, în acest moment, situaţia echipei este mult mai grea decât acum cinci ani, dar nu mă tem de provocări. Vom face eforturi să rămânem în Liga Naţională. Nu a fost nicio răscoală a fetelor, ce s-a întâmplat la echipă acum câteva zile se va rezolva în timp. În acest moment se va vedea cine e cu sufletul las Rulmentul şi cine nu. Eu îmi doresc foarte tare să păstrez o parte din lotul actual, dar vom vedea ce va fi", a declarat Târcă.

Mariana Târcă a participat, miercuri dimineaţă, la Primăria Braşov, la o întâlnire la care au mai fost prezenţi primarul George Scripcaru, patronul Rulmentului, Teodore Florescu, şi antrenorul Herbet Muller.

Muller a preluat echipa în 2008 şi a fost antrenor până miercuri. "Unde se închide o uşă, se deschide o alta. Drumul meu la Braşov s-a încheiat, eu mi-am dat un cuvânt aici şi am rămas atât timp câte a fost nevoie de mine. Nu regret nimic din ce am făcut aici şi nici că am rămas şi am lucrat neplătit. Sper ca această echipă să rămână în Liga Naţională, să-şi continmue drumul aşa cum trebuie şi să redevină o forţă. În acest moment nu sunt decis să semnez cu altă echipă, mă voi întoarce în Austria, acolo unde este nevoie de mine şi unde oamneii au proiecte interesante, atât la feminin, cât şi masculin", a menţionat Muller.

Patronul Teodor Florescu a afirmat că la întâlnire s-au luat decizii în ceea ce priveşte forma organizatorică la club până în vară. "În acet moment şi Primăria va sprijini această echipă şi ce este foarte clar este că Muller a fost înlocuit cu Mariana Târcă. În zilele următoare vor avea loc mai multe discuţii şi se va ajunge la cea mai bună formă de organizare", a subliniat Florescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici