Un puşti irakian, forţat de membrii ISIS să-şi taie sigla clubului Real Madrid de pe tricou

Prins în Jarbuah, un teritoriu irakian controlat de ISIS, un puşti pe nume Ismael a fost forţat să-şi taie sigla de pe tricoul cu Real Madrid, informează Marca.

1669 afișări
Imaginea articolului Un puşti irakian, forţat de membrii ISIS să-şi taie sigla clubului Real Madrid de pe tricou

Un puşti irakian, forţat de membrii ISIS să-şi taie sigla clubului Real Madrid de pe tricou

Conform informaţiilor oferite de jurnaliştii spanioli, dacă acesta nu se conforma risca o pedeapsă, urmând să primească 80 de lovituri de bici. Mai mult, se pare că tricourile echipelor de fotbal nu pot fi purtate pe teritoriile controlate de membrii Statului Islamic, acestea fiind interzise.

În luna mai a acestui an, un grup terorist aparţinând ISIS a ucis 16 persoane şi a rănit alte 20, într-un fan-club al echipei Real Madrid din Samarra, o localitate aflată la 125 de kilometri de capitala Irakului, Bagdad. Martorii au povestit că persoane înarmate au intrat în fan-club şi au început să tragă la întâmplare în cele 50 de persoane aflate în încăpere.

"Nu le place fotbalul, ei cred că este ceva anti-islam şi acţionează în consecinţă. Suntem devastaţi de ceea ce s-a întâmplat", declara, pentru cotidianul spaniol AS, Ziad Subhan, preşedintele fan-clubului echipei Real Madrid din localitatea irakiană Samarra.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici