- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BARCELONA, (27.10.2011, 18:15)
- Ana Obretin ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum înlătură căpşunile efectele negative ale consumului de alcool
Căpşunile protejează pereţii stomacului de efectele negative ale consumului de alcool, spun cercetătorii europeni, care speră că vor descoperi noi tratamente împotriva ulcerelor stomacale pe baza delicioaselor fructe.
1070 afișări
Cum înlătură căpşunile efectele negative ale consumului de alcool (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Cercetătorii au remarcat că şoarecii de laborator cărora le-a fost administrat timp de zece zile un extract de căpşuni (echivalentul a 40 mg/ kilogram corp) au fost mai puţin afectaţi de alcool decât ceilalţi, informează dailymail.co.uk.
Sara Tulipani, de la Universitatea din Barcelona, a declarat: "Efectele pozitive ale căpşunilor nu sunt legate numai de capacităţile lor antioxidante, ci şi de faptul că ele activează sistemele de apărare ale antioxidanţilor şi enzimelor din corp".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Shakira numește monogamia o „utopie”. Ce spune cântăreața la doi ani de la despărțirea de Piqué
-
Dronele Institutului de Fizică a Pământului monitorizează zona surpării din Slănic
-
A ordonat Putin uciderea lui Navalnîi? Iată ce arată evaluarea agenţiilor de informaţii americane
-
Mare economist maghiar: „Uitaţi de Austria. Trebuie să ajungem din urmă România!"
Cercetătorii spun că o dietă bogată în căpşuni previne maladiile gastrice asociate cu generarea radicalilor liberi şi încetinesc procesul de formare a ulcerelor stomacale.
Gastritele sau inflamaţiile mucoasei stomacale sunt asociate cu consumul de alcool, dar pot fi provocate şi de infecţii virale sau medicamente precum cele antiinflamatoare (precum aspirina).
Maurizio Battino, de la Universitatea Politehnică Marche din Italia, coordonator al grupului de cercetători italieni, spanioli şi sârbi care a realizat acest studiu, a declarat: "În aceste cazuri, consumul de căpşuni ar putea contribui la încetinirea procesului de distrugere a mucoasei stomacale".
Totuşi, Battino a subliniat: "Studiul nu a fost conceput pentru a descoperi o cale de a reduce efectele negative ale consumului excesiv de alcool, ci pentru a găsi moleculele din membrana stomacală care protejează acest organ de efectele nocive ale unor agenţi variaţi".
Citește pe alephnews.ro: Cum să-ți stimulezi metabolismul? 5 moduri simple pentru a accelera pierderea de grăsime
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Final de linie. Prima industrie care va fi ucisă de Inteligenţa Artificială. ”În cel mult un an, toate centrele vor dispărea”
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe