STUDIU: Poluarea aerului reduce durata de viaţă a 660 de milioane de indieni

Poluarea aerului care afectează India reduce durata de viaţă a aproximativ 660 de milioane de locuitori, conform unui studiu prezentat de site-ul postului Deutsche Welle.

262 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Poluarea aerului reduce durata de viaţă a 660 de milioane de indieni

STUDIU: Poluarea aerului reduce durata de viaţă a 660 de milioane de indieni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Studiul, elaborat de economişti de la universităţile din Chicago, Harvard şi Yale, relevă că poluarea aerului în India, una dintre cele mai grave din lume, are efecte adverse asupra duratei de viaţă.

Potrivit studiului, durata de viaţă a aproximativ 660 de milioane de indieni riscă să fie redusă cu 3,2 ani din cauza poluării aerului, în zonele în care particulele nocive depăşesc media naţională.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a stabilit anul trecut că 13 dintre cele mai puluate 20 de oraşe din lume sunt în India, pe primul loc fiind New Delhi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici