Supă la plic cu până la 10 E-uri şi cu 156% mai multă sare decât doza zilnică recomandată

InfoCons a găsit supă la plic cu până la 10 E-uri şi cu 156% mai multă sare decât doza zilnică recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

658 afișări
Imaginea articolului Supă la plic cu până la 10 E-uri şi cu 156% mai multă sare decât doza zilnică recomandată

Sursa Foto- Flickr

InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip supă la plic ce se regăsesc pe piaţa din România. În total au fost analizate 29 de produse.

Ca urmare a centralizării şi analizării informaţiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat:

Din punct de vedere al ingredientelor regăsite în compoziţie:

  • 89.66% au în compoziţie tăiţei/paste cu un procent cuprins între 44.9% şi 93% din compoziţia produsului
  • 44.83% au în compoziţie legume deshidratate cu un procent cuprins între 2.2% şi 28.5% din compoziţia produsului


Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziţie:

  • la 62.07% dintre produsele analizate s-au regăsit arome, fără a menţiona dacă sunt arome naturale sau alte tipuri de arome
  • la 24.14% dintre produsele analizate s-au regăsit arome naturale
  • la 44.83% dintre produsele analizate s-au regăsit condimente, fără a menţiona ce fel de contimente s-au adăugat.

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiţi în supa la plic:

  • 93.10% din produse au în compoziţie E-uri (aditivi alimentari)
  • Numericul de aditivi alimentari variază între 0 – 10.
  • 93.10% dintre produsele studiate au avut menţionate pe etichetă informaţiile nutriţionale raportate la 100 grame de produs.
  • Valoarea energetică este cuprinsă între 19 kcal şi 459 kcal.
  • Cantitatea de grăsimi variază între <0.5g şi 18.9g.
  • Cantitatea acizilor graşi saturaţi este cuprinsă între <0.1 şi 8.6g.
  • Cantitatea de glucide variază între 3.6g şi 63g în timp ce cantitatea zaharurilor este cuprinsă între <0.5 şi 15.1g.
  • 41.38% din produsele analizate nu conţin fibre.
  • Cantitatea de proteină se situează între 0.7g şi 15.2g pentru produsele studiate.
  • Cantitatea de sare raportat la 100 g de produs s-a situat între 0.7g şi 12.8g.
  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă consumarea a 5 grame de sare pe zi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici