- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (16.03.2009, 15:11)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vegetarienii dezvoltă mai puţine forme de cancer
O dietă vegetariană ar putea ajuta organismul uman să se protejeze împotriva mai multor tipuri de cancer, potrivit unui studiu britanic publicat recent în American Journal of Clinical Nutrition, informează BBC News.
20 afișări
Vegetarienii dezvoltă mai puţine forme de cancer
Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 52.700 de persoane şi a relevat faptul că voluntarii vegetarieni au dezvoltat, per total, un număr semnificativ mai mic de forme de cancer, comparativ cu voluntarii care consumau carne. În mod surprinzător, cercetătorii au descoperit o rată destul de ridicată a cancerului colorectal - o maladie asociată cu consumul de carne - în rândul vegetarienilor.
Deşi medicii recomandă tuturor pacienţilor să consume cinci fructe sau legume pe zi, pentru a reduce riscul de apariţie a cancerului şi a altor maladii, în prezent există foarte puţine dovezi care să demonstreze legătura directă dintre sănătate şi dieta vegetariană.
ULTIMELE ȘTIRI
-
„Spionii” ajung în Germania. Șase persoane au fost au fost acuzate că ar spiona pentru Rusia și China
-
Tradiţii şi obiceiuri în Duminica Floriilor. Care este superstiţia pentru fetele nemăritate
-
George Simion strânge la Bucureşti conservatorii europeni. Ce plan are AUR pentru Europa
-
Hamas a publicat un videoclip în care apar doi ostatici din Gaza
Studiul a analizat dietele voluntarilor, cu vârstele cuprinse între 20 şi 89 de ani, recrutaţi în Marea Britanie, în anii 1990. Cercetătorii au împărţit participanţii în patru categorii: "consumatori de carne", "consumator de peşte", "vegetarieni" şi "veganişti "(strict vegetarieni).
În timpul perioadei de monitorizare, s-au înregistrat mai puţine cazuri de cancer decât se aşteptau cercetătorii, probabil pentru că voluntarii aveau o stare de sănătate mai bună decât majoritatea populaţiei.
Însă o scădere semnificativă a tuturor tipurilor de cancer a fost înregistrată în grupul "consumatorilor de peşte" şi "al vegetarienilor", comparativ cu grupul "consumatorilor de carne".
Joanne Lunn, specialist nutriţionist la British Nutrition Foundation, a concluzionat că acest studiu întăreşte şi mai mult convingerea oamenilor de ştiinţă care consideră că maladiile canceroase sunt foarte complexe şi că factorii care ţin de stilul de viaţă sunt foarte importanţi în determinarea riscului unei persoane de a se îmbolnăvi de cancer.
Citește pe alephnews.ro: Irakul incriminează relaţiile între persoane de acelaşi sex. Pedeapsa maximă este 15 ani de închisoare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Die Welt a publicat acordul de pace pe care Ucraina și Rusia l-ar fi putut semna încă din aprilie 2022
Revoluţia Inteligenţei Artificiale a început: Pregătiţi-vă să vă salutaţi noii colegi de muncă roboţi. Nimic nu va mai fi la fel pe piaţa muncii
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Locul de basm din România pe care puțini turiști îl știu. Ascunde un mare secret, cunoscut doar de câțiva oameni
CANCAN.RO
CUTREMUR de Florii, în zona Vrancea/Ce trebuie să faci în cazul producerii unui seism puternic
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe