- Home
- Tehnologie
- (17.03.2024, 19:21)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Călătorie culinara în stratosferă: Delicii gastronomice la înălţimi nebănuite
- SpaceVIP, o companie de călătorii spaţiale de lux, propune o experienţă culinară inedită în stratosferă, cu un bucătar danez de la un restaurant cu stele Michelin.
- Participanţii la călătorie vor plăti aproape 500.000 de dolari pe bilet pentru un zbor cu un balon spaţial de şase ore, oferindu-le o perspectivă unică asupra Pământului.
- În ciuda preţului ridicat, interesul pentru această experienţă este foarte mare, depăşind numărul locurilor disponibile din navă.
579 afișări
Sursa foto: Instagram
SpaceVIP, o companie de călătorii spaţiale de lux, a angajat un bucătar danez de la un restaurant cu stele Michelin pentru călătoria de şase ore cu balonul spaţial cu tehnologie avansată, informează NDTV.
Iubitorii de mâncare şi spaţiu cu buzunare adânci vor putea în curând să se bucure de o masă gourmet în stratosferă. Cel puţin dacă sunt dispuşi să plătească aproape 500.000 de dolari pe bilet.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbarea de sex a ajuns în România. Un programator din Cluj a cerut în instanță să devină „femeie”
-
Zaharova a comparat utilizarea limbii române în Moldova cu un „genocid” de tip nazist / ISW: Scopul retoricii ar fi justificarea unei „viitoare agresiuni ruse”
-
Treburile casnice şi îngrijirea copiilor, exclusiv sarcinile femeilor în Grecia, Italia şi România
-
Sediul agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni din Ierusalimul de Est a fost incendiat
În mai puţin de 24 de ore după ce călătoria a fost anunţată, mulţi oameni au întrebat deja unde se pot înscrie.
Rasmus Munk, un bucătar danez de la un restaurant cu stele Michelin, va crea meniul pentru cei şase oaspeţi care vor fi ridicaţi la aproximativ 30 de kilometri deasupra nivelului mării. Aici vor lua masa privind răsăritul soarelui peste curbura Pământului, având wifi la bord care le va permite să transmită experienţa live prietenilor de acasă.
Meniul încă nu este finalizat, dar într-un interviu pentru Bloomberg, bucătarul în vârstă de 32 de ani a declarat că vrea ca felurile de mâncare să fie inovatoare precum călătoria însăşi, cu mâncare inspirată de aerogel şi arome încapsulate printre idei. El este bucătar la restaurantul danez Alchemist, care a fost clasat pe locul cinci în ghidul celor mai bune 50 de restaurante din lume pentru 2023.
În ciuda preţului ridicat, Munk a declarat că sunt mai multe persoane interesate de prima călătorie decât pot încăpea în navă. "Suntem conştienţi că este o primă călătorie scumpă. Dar în final, aceasta este prima lansare cu aceste experienţe culinare la bord", a spus Munk, care se va alătura călătoriei.
El a spus că planul este să organizeze mai multe călătorii şi să scadă preţul mai târziu pentru a permite mai multor persoane să se bucure de experienţă. "Am avut deja zeci de participanţi calificaţi care şi-au manifestat interesul pentru această experienţă şi, cu doar şase locuri disponibile, ne aşteptăm să se ocupe toate locurile în următoarele săptămâni", a declarat fondatorul SpaceVIP, Roman Chiporukha.
Naveta spaţială, construită de Space Perspectives, nu necesită pregătire sau echipament special, conform unui comunicat. O capsulă presurizată va fi ridicată cu un balon spaţial, o tehnologie dezvoltată de NASA, în loc de o rachetă. Testele de zbor vor începe luna viitoare.
SpaceVIP nu este prima companie care oferă posibilitatea de a lua masa în spaţiu. Anul trecut, compania franceză Zephalto a anunţat că doreşte să ofere oamenilor posibilitatea de a lua masa pe un balon la marginea stratosferei pentru cel puţin 132.000 de dolari, începând din 2025.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Primele probleme la cipul Neuralink: Ce s-a întâmplat în creierul primului om implantat, la doar o lună după ce a primit dispozitivul
Citește pe www.zf.ro: Temerile occidentalilor se adeveresc: China îşi transformă în continuare supracapacitatea de producţie în exporturi, iar acestea cresc, în special cele ale industriilor high-tech, pe care ţara se bazează pentru a-şi revitaliza economia
Citește pe www.zf.ro: Avertisment apocaliptic de la omul care a creat ChatGPT: ”Îmi este frică de ce va urma, este o problemă masivă. Nu realizaţi încă impactul Inteligenţei Artificiale.” Milioane de joburi vor dispărea
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tinerilor le este frică să răspundă la telefon. 70% dintre persoanele care au participat la un sondaj preferă mesajele
Temerile occidentalilor se adeveresc: China îşi transformă în continuare supracapacitatea de producţie în exporturi, iar acestea cresc, în special cele ale industriilor high-tech, pe care ţara se bazează pentru a-şi revitaliza economia
Cine este antreprenorul care vrea să transforme cele mai arzătoare dorinţe ale oamenilor într-o afacere. El a creat şi vândut mai multe afaceri
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția! Cum a răsfățat-o pe Ioana Năstase, după ce femeia a dezvăluit că relația lor o face să trăiască în minciună și durere
PROSPORT.RO
'O sfidează pe soția lui Florin Piersic!' Scandal cu femeia nelipsită de lângă marele actor, aflat pe patul suferinței
CANCAN.RO
Cine este Anna Török, soția lui Florin Piersic. Cei doi au trăit o poveste de dragoste ca în filme
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe