Plimbările în rollercoaster declanşează apeluri de urgenţă de pe noile modele de iPhone

  • Potrivit Wall Street Journal (WSJ), la un parc de distracţii din SUA, plimbările în rollercoaster au activat sistemul de detectare a accidentelor din telefoane.
  • Rollercoaster-urile au declanşat unele dintre noile iPhone-uri pentru a efectua apeluri de urgenţă.
  • Funcţia a fost introdusă în noul iPhone 14 şi în Apple Watch Series 8, Ultra şi SE cu cel mai recent sistem de operare.
848 afișări
Imaginea articolului Plimbările în rollercoaster declanşează apeluri de urgenţă de pe noile modele de iPhone

Plimbările în rollercoaster declanşează apeluri de urgenţă de pe noile modele de iPhone

Deşi este o funcţie nouă pe iPhone, sistemul de detectare a accidentelor şi-a demonstrat recent utilitatea alertând serviciile de urgenţă cu privire la un accident mortal în Nebraska.
 
Telefonul Pixel de la Google are deja un sistem de detectare a accidentelor.
 
Rapoartele anterioare ale WSJ care au testat sistemul Apple într-o varietate de coliziuni nu au sugerat că sistemul este prea sensibil, potrivit BBC.
 
Cu toate acestea, ziarului i-au fost furnizate înregistrări cu şase apeluri către serviciile locale de urgenţă de la iPhone-uri al căror sistem de detectare a accidentelor a fost declanşat în timp ce se aflau în atracţiile din parcul de distracţii Kings Island, în apropiere de Cincinnati, Ohio.
 
Într-o înregistrare a unuia dintre apelurile obţinute de ziar se poate auzi un mesaj automat de pe un iPhone care spune: "Proprietarul acestui iPhone a fost implicat într-un grav accident de maşină şi nu răspunde la telefon". Pe fundal se aude sunetul parcului de distracţii.
 
Şoferii au descris, de asemenea, cazuri în care sistemul de detectare a accidentelor a fost declanşat pentru că telefoanele au fost scăpate în timp ce vehiculul lor era în mişcare.
 
Alertele false pot face ca serviciile de urgenţă să piardă timp şi pot provoca suferinţă rudelor.
 
Suntem foarte vigilenţi în ceea ce priveşte apelurile. Nu există apel care să nu fie verificat. Te obişnuieşti cu apeluri care nu sunt o urgenţă, dar este o uzură pentru dispeceri", a declarat pentru WSJ Melissa Bour, directorul serviciilor de urgenţă din comitatul Warren, care a primit apelurile.
 
Potrivit Apple, sistemul este conceput pentru a detecta coliziunile grave ale maşinilor - cum ar fi coliziunile frontale, laterale şi din spate şi răsturnările.
 
Telefonul foloseşte o serie de senzori pentru a detecta un accident, printre care se numără senzorii de sunet, schimbările de presiune a aerului cauzate de desfăşurarea airbagurilor, senzorii de mişcare şi GPS-ul.
 
În urma unui accident detectat, utilizatorii au posibilitatea de a apela serviciile de urgenţă sau de a respinge alerta.
 
Cu toate acestea, dacă după 20 de secunde utilizatorul nu răspunde, telefonul sună automat la serviciile de urgenţă, indicând locaţia incidentului. De asemenea, telefonul trimite un mesaj către contactele de urgenţă ale utilizatorului, dacă acestea există.
 
Multe parcuri de distracţii le cer oamenilor să îşi lase telefonul înainte de a se urca într-o cursă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici