WhatsApp face un nou anunţ, după controversa pe tema setărilor de confidenţialitate. Decizia privind actualizarea aplicaţiei

  • WhatsApp amână cu 3 luni actualizarea aplicaţiei care vizează setările de confidenţialitate a datelor.
  • Compania s-a confruntat cu o reacţie negativă puternică din partea utilizatorilor.
  • Oamenii se tem că schimbările vor face serviciul de mesagerie mai puţin sigur.
10925 afișări
Imaginea articolului WhatsApp face un nou anunţ, după controversa pe tema setărilor de confidenţialitate. Decizia privind actualizarea aplicaţiei

WhatsApp a anunţat vineri că va amâna controversata actualizare ce vizează confidenţialitatea datelor, scrie The New York Times. Serviciul de mesagerie deţinut de Facebook încearcă astfel să oprească valul de reacţii negative înregistrate în rândul utilizatorilor îngrijoraţi de modificări.

Reprezentanţii WhatsApp transmit că termenul limită, care era iniţial 8 februarie, a fost reprogramat pentru data de 15 mai. Motivul? Pentru a le oferi utilizatorilor mai mult timp să analizeze situaţia şi să decidă dacă vor schimba aplicaţia de mesagerie.

Luna aceasta, WhatsApp şi-a notificat utilizatorii că le va oferi noi opţiuni. Astfel, ar putea trimite mesaje companiilor care folosesc serviciul şi îşi actualizează condiţiile de confidenţialitate. Potrivit notificării respective, utilizatorii care nu acceptă noii termeni nu vor mai avea acces la conturile lor.

Ceea ce nu pare, la prima vedere, o schimbare majoră, a fost interpretat de mulţi oameni drept acordarea permisiunii de a citi conversaţiile private şi de a utiliza datele personale ale acestora. În consecinţă, un număr important de utilizatori s-au reorientat către alte aplicaţii, precum Signal şi Telegram. Săptămâna aceasta Signal a devenit aplicaţia nr. 1 din India, una dintre cele mai mari pieţe ale WhatsApp.

Acum, directorii WhatsApp asigură utilizatorii că modificările semnalate sunt minore, iar serviciile companiei sunt mai sigure decât cele oferite de unii concurenţi.

„WhatsApp a pus criptarea end-to-end la dispoziţia oamenilor din întreaga lume şi ne angajăm să apărăm această tehnologie de securitate acum şi în viitor”, promite o postare de pe blogul companiei. „După noile actualizări, nimic din toate acestea nu se schimbă.”

Există un set limitat de informaţii împărtăşite de WhatsApp cu Facebook, compania mamă. Modificările aduse condiţiilor de furnizare a serviciilor WhatsApp au avut loc în 2016, iar de atunci termenii nu au fost actualizaţi în mod substanţial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici