Poetul portughez Antonio Ramos Rosa a murit

Antonio Ramos Rosa, considerat una dintre cele mai mari personalităţi ale poeziei portugheze contemporane, a murit luni la Lisabona, la vârsta de 88 ani, a anunţat familia sa.

139 afișări
Imaginea articolului Poetul portughez Antonio Ramos Rosa a murit

Poetul portughez Antonio Ramos Rosa a murit

Poet, eseist şi traducător de limbă portugheză, Antonio Ramos Rosa a murit din cauza unei pneumonii, au declarat membrii familiei sale, citaţi de agenţia de presă Lusa.

Opozant al regimului salazist care l-a aruncat în închisoare, Antonio Ramos Rosa a înfiinţat revista Arvore în 1951, care a devenit un reper important pentru marile nume din poezia franceză, precum René Char şi Paul Eluard.

Autor prolific, Antonio Ramos Rosa a publicat într-o carieră prestigioasă aproximativ o sută de volume, precum "Cartea ignoranţei" şi "Dumnezeul gol", cel din urmă aducându-i în 1988 premiul Pessoa - cea mai prestigioasă recompensă literară din Portugalia.

Recompensat şi cu Marele premiu internaţional pentru poezie în 1990, Antonio Ramos Rosa a publicat în aprilie ultimul său volum de poezii, intitulat "Într-o frunză, uşoară şi liberă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici