Premiul Pulitzer, la categoria ficţiune, pentru romanul "The Underground Railroad": Povestea unei tinere sclave de culoare

Romanul "The Underground Railroad" de Colson Whitehead (n. 1969) a fost recompensat cu premiul Pulitzer, la categoria ficţiune.

126 afișări
Imaginea articolului Premiul Pulitzer, la categoria ficţiune, pentru romanul "The Underground Railroad": Povestea unei tinere sclave de culoare

Premiul Pulitzer, la categoria ficţiune, pentru romanul "The Underground Railroad"

"The Underground Railroad" a fost recompensat, în toamna anului trecut, şi cu premiul National Book Award, cea mai prestigioasă distincţie literară americană, echivalentul Premiului Goncourt, acordat în Franţa.

"The Underground Railroad" este al şaselea roman al autorului new-yorkez şi spune povestea unei tinere sclave de culoare, Cora, de 17 ani, care evadează de pe o plantaţie din Georgia şi încearcă să ajungă în nordul Statelor Unite.

Originalitatea romanului constă în faptul că se referă şi la un lucru mai puţin cunoscut şi cu atât mai puţin comentat, şi anume la organizaţia clandestină "Underground Railroad" (de unde şi titlul cărţii) compusă din albi care îi ascundea şi în protejau pe negrii fugari înaintea Războiului de Secesiune.

Romanul lui Colson Whitehead va fi ecranizat de Barry Jenkins, autorul filmului "Moonlight" (Oscar pentru cel mai bun film la ediţia din acest an a Premiilor Academiei Americane).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici